legenda old trafforda / Ferguson razočaran Unitedom otkrio: 'Želio sam da me na klupi naslijedi Guardiola'

Image
Foto: AP

Ferguson je 'Crvene vragove' vodio od 1986. do 2013. godine i za to vrijeme osvojio 38 trofeja, između ostalog 13 naslova engleskog prvaka, te dvije Lige prvaka

22.9.2015.
20:44
AP
VOYO logo

Najtrofejniji trener u povijesti britanskog nogometa Alex Ferguson priznao je kako je želio da ga na klupi Manchester Uniteda naslijedi Pepe Guradiola, no Španjolac je odbio ponudu.

"Večerao sam s Guardiolom u New Yorku i zamolio ga da me nazove prije nego što prihvati ponudu nekog kluba, ali to nije učinio i završio je u Bayernu," kazao je Ferguson u razgovoru za Daily Telegraph.

Ferguson je otkrio i kako je za izbor pao na Davida Moyesa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kada smo počeli tražiti moju zamjenu, znali smo da je nekoliko trenera nedostupno. Jose Mourinho se već dogovorio s Romanom Abramovičem, Carlo Ancelotti je imao dogovor s Real Madridom. Znali smo da je Jurgen Klopp sretan u Borusiji Dortmund, a Louis van Gaal je preuzeo Nizozemsku," pojasnio je sir Alex, dodavši: "Na koncu smo se odlučili za Moyesa. On je bio dosljedan u svom poslu i stalno je pokazivao želju za pobjedama. Nažalost, nije sve funkcioniralo," rekao je 73-godišnji Škot.

Ferguson je 'Crvene vragove' vodio od 1986. do 2013. godine i za to vrijeme osvojio 38 trofeja, između ostalog 13 naslova engleskog prvaka, te dvije Lige prvaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo