POBJEDNIČKI KVINTET / Evo tko je sve izborio Ligu prvaka

Image
Foto: UEFA

Osim bečke Austrije plasman u Ligu prvaka večeras su izborili i Arsenal, Schalke, Basel, te Steaua.

28.8.2013.
7:00
UEFA
VOYO logo

Londonski 'Topnici' su posao obavili već u prvom susretu u Istanbulu pobijedivši Fenerbahče 3-0. Uzvrat na Emiratesu bio je tek formalnost, a Arsenal je upisao novu pobjedu 2-0. Oba pogotka zabio je Aaron Ramsey (25, 72).

Basel je također sve obavio u prvom susretu pobijedivši u Bugarskoj Ludogorec 4-2. U uzvratu na St Jakob Parku bilo je 2-0, a strijelci su bili Frei (11) i Degen (79).

Schalke je u Solunu u dramatičnom dvoboju pobijedio PAOK 3-2, nakon što je prvi susret u Gelsenkirchenu završio 1-1.

Schalke je stigao do pobjede premda je zadnjih pola sata igrao s igračem manje nakon što je isključen Jones. Strijelci za njemački sastav bili su Szalai (43, 90) i Draxler (67), a za PAOK golove su zabili Athanasiadis (52) i Katsouranis (79).

Neizvjesno je bilo i u Varšavi gdje su Legija i Steaua odigrali 2-2, a kako je prvi susret u Bukureštu završio 1-1, Steaua je zbog više golova u gostima prošla dalje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bivši europski prvak je već nakon devet minuta vodio 2-0 golovima Stanciua (7) i Piovaccarija (9). Legija je do kraja prvog dijela smanjila golom Radovica (27), a u sudačkoj nadoknadi izjednačio je Rzezniczak (90+4) no za više nije bilo vremena.

Za Legiju je cijeli susret odigrao hrvatski nogometaš Ivica Vrdoljak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo