TEŠKO DA ĆE SE OVO PONOVITI / Ovo je uspjelo samo još Hrvatima, ali ne na Euru. Španjolci postigli nešto što još nitko u povijesti nije

Image

Ovime se još jedino može pohvaliti Hrvatska, ali njoj je to uspjelo na Svjetskom prvenstvu u Rusiji

6.7.2021.
23:59
VOYO logo

Nogometna reprezentacija Italije prvi je finalist ovogodišnjeg Europskog prvenstva, nakon što je u utorak na londonskom stadionu Wembley pobijedila Španjolsku s 2-1 (1-1), boljim izvođenjem jedanaesteraca (4-2).

Nakon 90 minuta rezultat je bio 1-1. Vodeći pogodak za Italiju postigao je Federico Chiesa u 60. minuti, a izjednačio je Alvaro Morata u 80. minuti na asistenciju Danija Olma. U produžetku nije bilo pogodaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Unai Simon je u prvoj seriji jedanaesteraca obranio udarac Locatelliju, a Dani Olmo je prebacio vrata. U drugoj seriji je Belotti donio prednost Italiji, a Moreno izjednačio. Italiji je u trećoj seriji novo vodstvo donio Bonucci, a Thiago Alcantara je pogodio za 2-2. Za vodstvo Talijana 3-2 pogodio je Bernardeschi, a Moratin udarac obranio je Donnarumma. Pobjedu Talijanima donio je Jorginho.

Italija je tako na drugom Europskom prvenstvu zaredom izbacila Španjolsku, nakon što su "azzuri" eliminirali Furiju i u osmini finala 2016.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Profimedia
Image
Foto: Profimedia

Španjolci rekorderi

Međutim, svakako valja istaknuti nevjerojatan podvig Španjolaca. Naime, Španjolska je ulaskom u produžetke protiv Italije postala prva reprezentacija u povijesti europskih prvenstava koja je u tri uzastopne utakmice igrala produžetke.

Prvo su Španjolci u osmini finala u produžecima svladali Hrvatsku s 5:3 nakon što je u 90 minuta bilo 3:3. Nakon toga su u četvrtfinalu odigrali 1:1 sa Švicarskom i prošla tek nakon izvođenja kaznenih udaraca, a na koncu su otišli sve do raspucavanja u polufinalu s Italijom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovime se još jedino može pohvaliti Hrvatska, ali njoj je to uspjelo na Svjetskom prvenstvu u Rusiji. Vatreni su igrali produžetke protiv Danske u osmini, zatim s Rusijom u četvrtfinalu i na koncu su igrali polufinale s Englezima, također na produžetke.

Portugal je na prošlo Euru igrao tri puta produžetke, ali nisu bile uzastopne utakmice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
default_cta
Azbuka našeg života
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
default_cta
Volio bih da sam ovdje
VOYO logo