Talijani nakon velike drame i produžetaka u četvrtfinalu Eura / Talijani nakon velike drame i produžetaka u četvrtfinalu Eura

Image
Foto: Profimedia

Talijani nakon velike drame i produžetaka u četvrtfinalu Eura

26.6.2021.
19:38
Profimedia
VOYO logo

Nogometaši Italije izborili su danas plasman u četvrtfinale EURA zahvaljujući 2-1 (0-0, 0-0) pobjedi protiv Austrije nakon produžetka u susretu osmine finala igranom na Wembleyu.

Image
DANSKA ZA POVIJEST /

Postavili su novi rekord Eura: 'Oni nisu za zafrkanciju, bez obzira što nemaju nekakva bombastična imena u sastavu'

Image
DANSKA ZA POVIJEST /

Postavili su novi rekord Eura: 'Oni nisu za zafrkanciju, bez obzira što nemaju nekakva bombastična imena u sastavu'

Pričuvni igrači briljirali

Prolazak Italiji među osam najboljih osigurali su pričuvni igrači Federico Chiesa i Matteo Pessina pogocima u 95., odnosno 105. minuti, dok je poraz Austrije ublažio Saša Kalajdžić u 114. minuti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako je napadala većim tijekom susreta, Italija tijekom 90 minuta nije uspijevala pronaći put do mreže inspirirane Austrije, no izbornik Roberto Mancini pred kraj dvoboja s klupe je uveo svježe snage, Pessinu, Locatellija, Belottija i Chiesu, a te izmjene donijele su i rezultat u dodatnih 30 minuta.

Prednost Italiji osigurao je Chiesa u 95. minuti. Nakon što ga je odlično na desnom boku proigrao Spinazzola, Chiesa je prvo smirio loptu, a onda i pogodio suprotni kut odličnog Bachmanna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kalajdžić zabio u 114.

U 105. minuti se stoper Acerbi našao u srcu austrijskog kaznenog prostora, tamo odlično reagirao i zadržao loptu u svojim nogama dovoljno dugo da stigne pojačanje, a prvi je dotrčao Pessina i preciznim udarcem još jednom svladao Bachmanna.

Austriju je u igru vratila njihova zamjena Kalajdžić koji je u 114. minuti sjajno reagirao na ubačaj Schauba iz kuta te glavom u padu svladao Donnarummu. To je prvi pogodak koji je Italija primila nakon čak 12 odigranih utakmica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Italija će u četvrtfinalu 2. srpnja u Muenchenu igrati protiv pobjednika susreta Belgija - Portugal koji se igra u nedjelju u Sevilli.

Tijek utakmice

Europsko nogometno prvenstvo

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osmina finala natjecanja

Početak: 21.00

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Lokacija: Wembley (London)

Sudac: Anthony Taylor (Engleska)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

ITALIJA - AUSTRIJA 2:1 (95' Chiesa, 105' Pessina / 114' Kalajdžić)

Sastavi

Italija: Donnarumma; Di Lorenzo, Bonucci, Acerbi, Spinazzola; Barella, Jorginho, Verratti; Berardi, Immobile, Insigne

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Austrija: Bachmann - Lainer, Dragović, Hinteregger, Alaba - Schlager, Grillitsch - Lainter, Sabitzer, Baumgartner - Arnautović

Kraj utakmice

Tekst se nastavlja ispod oglasa

114' GOOL! Austrija se vratila u igru u drugom produžetku. Kalajdžić je sjajno zavukao loptu u mrežu i Austrije i jedan gol ih dijeli od penala.

112' Belloti je izveo slobodan udarac, ali je pogodio živi zid.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

106' Počeo je drugi produžetak. Austrija je odmah krenula furiozno.

Kraj prvog produžetka

Tekst se nastavlja ispod oglasa

105' GOOL! Gužvu u šesnaestercu Austrije sjajno je iskoristio Pessina koji je s lijeve strane pogodio suprotnu malu mrežu!

104' Bachmann je iskopao loptu iz rašlji nakon prekrasnog slodnjaka Insignea.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

103' Kontru Talijana zaustavio je Hinteregger i za to je dobio žuti karton, slobodni udarac za Italiju.

99' Schlager je poslao loptu u šesnaesterac gdje je čekao Kalajdžić, ali je obrana presjekla loptu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

97' Kalajdžić će ući, a izaći će Arnautović.

95' GOOL! Italija vodi 1:0! Chiesa je pratio dobar centaršut u šesnaesterac i poslao loptu u mrežu uz lijevu stativu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

91' Počeo je prvi produžetak.

Kraj drugog poluvremena. Idemo na produžetke!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

90+5' Insigne je iz slobodnjaka ubacio loptu u šesnaesterac, ali je obrana sve pokrila i otklonila opasnost.

90' Izmjena igrača kod Austrije. Baumgartner će se odmoriti, a umjesto njega nastavlja Schopf. Igrat će se još pet minuta sudačke nadoknade.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

84' Immobile napušta teren, a mijenja ga Belotti. Izlazi i Berardi, a ulazi Chiesa.

75' Lainer je pao nakon duela u šesnaestercu, ali je sudac samo odmahnuo na prigovore igrača. Konzultirao se s VAR-om, ali nema penala jer nije bilo ni prekršaja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

72' Probudila se Italija nakon gola Austrije koji je bio poništen... Dvije prilike imali su sada, ali obje prolaze preko gola.

69' Locatelli je ušao, Verratti je izašao. Pessina je ušao, Barella je izašao.

68' Ipak nita od gola... VAR je poništio gol!

66' GOOL! Austrija vodi 0:1! Arnautović je svladao golmana i povećao rezultat svoje ekipe.

62' Sabitzer je primio pas i pucao po golu s ruba šesnaesterca, ali mu je jedan od obrambenih igrača blokirao šut.

56' Bonucci je dobro pratio centaršut iz kornera, ali nije uspio zabiti gol. Glavom je pucao iznad gola.

51' Imala je Austrija sada priliku zabiti... David Alaba je izveo slobodnjak s ruba šesnaesterca i snažno pucao po golu. Ali, lopta je prošla par centimetara iznad prečke.

50' Di Lorenzo zaradio je žuti karton za prejak start na protivnika. Barella očito nije pazio na svoj rječnik jer mu je Anthony Taylor pokazao žuti karton.

48' Odličnu priliku imao je sada Arnautović. Uzeo je loptu i sam je krenuo prema vratima i pokušao je pucati umjesto da je dodao povratnu loptu.

46' Počelo je drugo poluvrijeme.

Kraj prvog poluvremena

43' Spinazzola je pucao u lijevu stranu gola, ali je golman fantastično obranio.

37' Baumgartner je ostao ležati nakon starta i medicinski tim je pozvan u teren. Sve je u redu s njime i može nastaviti s igrom!

36' Alaba je sa velike udaljenosti izveo slobodni udarac, ali ga je obrambeni uspio očistiti.

32' Kakav šut! Immobile je odlučio pucati iz sve snage s velike udaljenosti, ali je pogodio lijevu stativu.

26' Austrija je prokockala svoju najbolju šansu na ovom susretu... Lainer je povukao kontru tri na dva, ali je jako loše dodao zadnji pas za Arnautovića.

18' Arnautović je sa ruba šestnaesterca opalio na gol, ali njegov pokušaj je završio u zadnjim redovima tribina.

17' Što je sada obranio austrijski golman. Barella je primio dobar pas u šesnaestercu i pokušao iz prve. Pucao je nisko po sredini gola, ali je golman obranio.

14' Lainer je nabacio u šesnaesterac, ali preblizu golmana i Donnarumma je to mirno uhvatio. Italija odmah kreće u kontru i Insigne je primio precizan pas na rubu šesnaesterca pa snažno pucao po golu, ali je golman spreman i brani mu šut.

11' Kakvu priliku je sada Italija imala. Spinazzola je primio loptu u šesnaestercu, ali mu je šut otišao pored lijeve stative.

7' Ljut je sada Immobile. Sudac mu je svirao faul u napadu što je ovaj jasno vidio i ne namjerava promijeniti svoju odluku, iako se Immobile svađa s njim.

2' I odmah žuti karton, i to za Marka Arnautovića. Napravio je prekršaj na Barrelli.

1' Počela je utakmica.

Nijedna momčad nije impresionirala više u grupnoj fazi Eura od pobjednika skupine A Italije, koja se plasirala u nokaut fazu s back-to-back pobjedama nad Turskom i Švicarskom prije nego što je svoj pobjednički niz odvela na 11 utakmica - sve bez primljenog gola - pobjedom nad Walesom. Talijanska javnost, stoga, očekuje večeras nastavak niza.

Austrijanci su zanimljiva momčad

Prve dvije utakmice Austrije, pak, iz skupine C formirale su se s ugodnim uspjehom od 3: 1 protiv Sjeverne Makedonije, nakon čega je poražena od Nizozemske s 2: 0. Svoju najbolju partiju ostavili su za onda kad je to bilo najpotrebnije, dominirajući protiv Ukrajine i uzimajući bodove kroz gol Christoph Baumgartnera.

Austrija nema što izgubiti na Wembleyu. Ne može se poreći da su oni underdogovi protiv strašnih Talijana, ali to je uloga u kojoj se momčad Franca Fodea može naslađivati. Njihov nastup protiv Ukrajine pokazao je za što su sposobni kad igraju kako znaju. Ako u subotu imaju hrabrosti zauzeti se za isti pristup, nagrada će možda biti najslađa još dosad. No, isto tako, Talijani su Austrijancima dosad na turniru najgori i najteži suparnik, koji tako dobro igra okomito da će morati biti iznad svojih mogućnosti Austrijanci ako misle među 8 najboljih na prvenstvu.

Talijani puni entuzijazma

U talijanskom timu ima toliko entuzijazma da se neki talijanski novinari pitaju imali ju Talijani i previše entuzijazma? Da li Azzurri riskiraju razmišljati o potencijalnom četvrtfinalu protiv Belgije ili Portugala prije nego što se suoče s Austrijom? Roberto Mancini previše je iskusan za takvu pogrešku i naporno radi na razmišljanju svojih igrača kako bi to izbjegao. Ipak, talijanska strana koja je u Rimu podržala skupinu A mora ovdje prihvatiti ulogu favorita.

Love Azzurri dva rekorda

"Ako Talijani ostanu neporaženi večeras od 21.00 i protiv Austrije u osmini finala, srušit će rekord po broju utakmica bez poraza", javljaju strani mediji. Po 30 utakmica zaredom nisu izgubili Talijani od 1935. do 1939. godine te Francuzi između 1994. i 1996. godine. Italiji bi večerašnja utakmica bila 31. bez poraza.

Talijani love i rekord po broju minuta bez primljenog gola. Izabranici Roberta Mancinija nisu primili gol posljednjih 1056 minuta.

Slavili su u 11 utakmica zaredom bez primljenog gola, a rekord drži generacija od 1972. do 1974. godine s legendarnim Dinom Zoffom. Da bi se taj rekord od 1143 minute star srušio, Italija ne smije večeras primiti gol u prvih 87 minuta utakmice.

Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo