KAKO PROTIV ČEŠKE? /

Legendarni hajdukovac ima recept: 'Fizički su besprijekorni, obranu igraju fenomenalno. Vidi se jasna ideja ....'

Image
Foto: Profimedia

Vatrene u petak čeka trenutak istine

14.6.2021.
22:48
Profimedia
VOYO logo

S dva pogotka napadača Patricka Schicka - od kojih je drugi postignut a oko 50 metara - Česi su s 2-0 svladali Škote u Glasgowu i pokvarili domaćinu povratak na velika međunarodna natjecanja nakon 23 godine.

Image
NOVI JUNAK ČEŠKE /

Tko je Patrik Schick, čovjek zbog kojeg će u petak drhtati Hrvati?

Image
NOVI JUNAK ČEŠKE /

Tko je Patrik Schick, čovjek zbog kojeg će u petak drhtati Hrvati?

Sljedeći protivnik Hrvatske na Euru došao je tako do prva tri boda koja im daju velike šanse za plasman u nokaut fazu. Česi su pokazali da imaju i dobru obranu, koju borbeni, ali neuigrani i kvalitetom skromni Škoti nisu mogli probiti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Fizički su besprijekorni, obranu igraju fenomenalno. Vidi se jasna ideja Češka, vidi se koliko su disciplinirani i gusti, imaju dobre pojedince", istaknuo je Mario Carević u analizi za HRT.

Što je radio vratar?

O lobu Patrika Schicka s polovice igrališta, rekao je da je pogodak fenomenalan, ali da ga čudi pozicija vratara koji je bio daleko od gol linije. Također, rekao je kako je najveća snaga Češke momčadski duh.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Brzo idu u zadnju trećinu, igraju jednostavan nogomet", poručio je i istaknuo da je najbitniji prvi pas, 'da ih "vadimo" iz guste obrane na kontra stranu'.

U prvom susretu iz ove skupine Engleska je u nedjelju na Wembleyju pobijedila Hrvatsku s 1-0 golom Raheem Sterling u 57. minuti. Nakon prvog kola u skupini D vode Češka i Engleska s po tri boda, dok su Hrvatska i Škotska na nuli.

Hrvatska će u drugom kolu igrati upravo protiv Češke, a susret je na rasporedu 18. lipnja u Glasgowu. Istog dana na Wembleyju će snage odmjeriti Engleska i Škotska.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zadnje kolo na rasporedu je 22. lipnja, Vatreni će u Glasgowu igrati protiv Škotske, dok se u Londonu sastaju Češka i Engleska.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo