NOVI JUNAK ČEŠKE / Tko je Patrik Schick, čovjek zbog kojeg će u petak drhtati Hrvati?

Image
Foto: Profiemdia
14.6.2021.
19:11
Profiemdia
VOYO logo

U susretu prvog kola D skupine Europskog nogometnog prvenstva reprezentacija Češke je u Glasgowu na stadionu Hampden Park pobijedila Škotsku s 2-0 i na okršaj s Vatrenima 18. lipnja dolazi s tri boda na kontu.

Junak utakmice bio je dvostruki strijelac Patrik Schick (42, 52) koji je drugi, spektakularni, pogodak postigao s centra.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Početak u Sparti

Riječ je, inače, o 25-godišnjaku visokom gotovo 190 cm, koji je karijeru započeo u praškoj Sparti. Prošlog je ljeta potpisao za Bayer Leverkusen u transferu vrijednom 27 milijuna eura nakon što je sezonu ranije bio na posudbi iz Rome u Leipzigu. Za Apotekare je lani u 36 nastupa dao 13 pogodaka i namjestio dva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
ODUŠEVIO SVIJET /

Junak Češke otkrio tajnu maestralnog gola Škotima: 'Cijelo vrijeme sam to provjeravao'

Image
ODUŠEVIO SVIJET /

Junak Češke otkrio tajnu maestralnog gola Škotima: 'Cijelo vrijeme sam to provjeravao'

Prije nego što je došao u Romu 2017. Schick je odradio sezonu u Sampdoriji, a najzasluženiji za njegov dolazak u Vječni grad bio je slavni španjolski sportski direktor Monchi. Iskroristio je ovaj činjenicu da je Juventus odustao od dovođenja Čeha jer se nagađalo da ima srčanih problema

Doveo ga Monchi

Platila ga je Roma 42 milijuna eura, ali u dvije sezone u rimskom klubu zabio je samo osam golova. Nakon toga otišao je u Leipzig na posudbu za koju je dao deset pogodaka. No, po isteku posudbe Leipzig nije htio otkupiti njegov ugovor, pa je Patrik Schick na kraju završio u Bayer Leverkusenu koji se unatoč svemu odlučio kladiti na njega. Zbog dobrih nastupa za Apotekare dobio je poziv za Euro, a odužio se s dva izvrsna pogotka na otvaranju protiv Škotske čime njegova reprezentacija ima dobre šanse za prolazak u osminu finala.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon prvog kola u skupini D vode Češka i Engleska s po tri boda, dok su Hrvatska i Škotska na nuli. Hrvatska će u drugom kolu igrati upravo protiv Češke, a susret je na rasporedu 18. lipnja u Glasgowu. Istog dana na Wembleyju će snage odmjeriti Engleska i Škotska. Zadnje kolo na rasporedu je 22. lipnja, "Vatreni" će u Glasgowu igrati protiv Škotske, dok se u Londonu sastaju Češka i Engleska.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo