DEBAKL ŠKOTSKE U PRVOJ UTAKMICI NA EURU / Schick na Hampden Parku odigrao utakmicu života, o njegovom drugom golu još će se dugo pričati

Image
Foto: Profimedia
Image
Foto: Profimedia

Češka reprezentacija na okršaj s Vatrenima u petak dolazi s tri boda na kontu

14.6.2021.
14:56
Profimedia
VOYO logo

U susretu prvog kola D skupine Europskog nogometnog prvenstva reprezentacija Češke je u Glasgowu na stadionu Hampden Park pobijedila Škotsku sa 2-0 i na okršaj s "Vatrenima" 18. lipnja dolazi s tri boda na kontu.

Image
NAJVEĆA PRIJETNJA VATRENIMA /

Češki napadač zabio najljepši gol na Euru i poslao jasnu poruku Daliću i društvu, njegove brojke su zastrašujuće

Junak utakmice bio je dvostruki strijelac Patrik Schick (42, 52) koji je drugi pogodak postigao sa centra.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Češka je povela u 42. minuti, Coufal je ubacio s desne strane, a napadač Bayer Leverkusena je glavom zabio za 1-0.

Gol turnira

U 52. minuti vidjeli smo potez dosadašnjeg dijela turnira i jedan od ljepših golova u povijesti europskih prvenstava. Česi su presjekli loptu, jurnuli u kontru, a Schick je pucao sa sredine igrališta prebacivši neopreznog Marshalla.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Škotska je tijekom utakmice imala niz prilika, a najbliže golu domaćin je bio u 49. minuti kada je Hendry pogodio vratnicu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S Vatrenima u petak

Nakon prvog kola u skupini D vode Češka i Engleska sa po tri boda, dok su Hrvatska i Škotska na nuli.

Hrvatska će u drugom kolu igrati upravo protiv Češke, a susret je na rasporedu 18. lipnja u Glasgowu. Istog dana na Wembleyju će snage odmjeriti Engleska i Škotska.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zadnje kolo na rasporedu je 22. lipnja, "Vatreni" će u Glasgowu igrati protiv Škotske, dok se u Londonu sastaju Češka i Engleska.

------------------------------

Tekst se nastavlja ispod oglasa

EUROPSKO PRVENSTVO

Prvo kolo, skupina D, Škotska - Češka

Glasgow, Hampden Park, početak utakmice 15:00

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sudac: Daniel Siebert, Njemačka

ŠKOTSKA - ČEŠKA 0:2 (Schick 42', 49')

Mogući sastavi:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Škotska: Marshall; Hanley, Cooper, Hendry; O'Donnell, Armstrong, McGinn, McTominay, Robertson; Dykes, Christie.

Češka: Vaclík; Coufal, Čelůstka, Kalas, Bořil; Král, Souček; Masopust, Darida, Jankto; Schick.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

--------------------------

UŽIVO

90' + 4' Gotova je utakmica, Češka je pobijedila Škotsku 2:0.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

87' Sada će Škotima biti barem malo lakše - iz igre je izašao dvostruki strijelac Schick. Umjesto njega ušao je Krmenčik.

84' Nova sjajna obrana Vaclika. Forres se odhrvao češkim braničima i pucao s deset metara, ali češki golman brani.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Profimedia
Image
Foto: Profimedia

77' Nova šansa pred češkim golom. Nakon slobodnog udaraca na tridesetak metara, lopta je prenesena na drugu vratnicu, a tamo McTominay sa edam metara snažno puca visoko iznad gola.

72' Dvostruka zamjena u Češkoj. Izlaze Jankto i Masopust, a ulaze Vidra i Hložek. Češki izbornik odlučio je osvježiti svoje redove jer su Škoti opasno stisnuli njegovu ekipu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

66' Kakva šansa za Škotsku. Nakon ubačaja i pogreške čeških braniča, lopta je došla do Dykesa koji puca sa sedam-ossam metara, ali Vaclik sjajno brani.

65' Škoti u ofenzivi, ne miču se s češke polovice, ali ne uspijevaju kreirati izglednu priliku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

61' Opasan pokušaj Škota. Armstrong je prošao po sredini i pucao s dvadesetak metara, no jedan češki branič je uklizao i skrenuo njegov udarac, a lopta odlazi iznad vratnice i završava u vanjskom dijelu mreže.

49' GOOL Schick je zabio golčinu za 2:0! Češki napadač je primio loptu na svojoj polovici, vidio da je škotski golman Marshall izašao s gola, pucao s centra i pogodio za 2:0. O ovom pogotku još će se dugo pričati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

48' Vatreni početak drugog poluvremena. Češke je imla dvije dobre šanse, no Marshall je to sjajno obranio, a nakon toga je Hendry bio blizu izjednačenja, ali pogodio je vratnicu. Ubrzo nakon toga je Kalas nespretno očistio jednu loptu i umalo zabio autogol, ali češki vratar Vaclik je spreman.

46' Počelo je drugo poluvrijeme.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

45' - Kraj prvog poluvremena...

Image
Foto: Profimedia
Image
Foto: Profimedia

Patrik Schick

42' - GOOOOOOOOOOOOOL! SCHICK! Češka je povela nakon sjajne akcije po desnoj strani, Coufal je odlično odradio "overlap" s Daridom centrirao je oštro na nekih 10 metara gdje se Schick vinuo u zrak i neobranjivo šutirao glavom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

38' - Utakmica se malo smirila, nema više one agresivnosti kod Škota, Česi pokušavaju organizirati nekako svoje napade, ali baš im nekako i ne ide.

31' - Auuuuuuuuu, Robertson je dobio sjajnu loptu na rubu kaznenog protostora i bio je praktički sam, šutirao je iz prve, ali Vaclik mu je skinuo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

30' - Bacit ćemo ovako malu usporedbu. Češka igra nekako nalik na Hrvatsku, na momente vrlo sporo, bezidejno, na momente sjevne neki napad po boku, pa koji centaršut, pokušavaju nekako kombinirati, ali dosta slabo to izgleda. Škoti za sada pokušavaju po bokovima ili dugom loptom na napadača...

23' - Igra se vrlo dobar nogomet s obje strane, odgovorno u obrani, protok lopte kod obje momčadi je brz, Škoti su nešto okomitiji...

20' - Napetih 20 minuta, Škoti vrlo agresivni, Česi nešto strpljiviji, ali vrlo dobro koriste svoje prilike u napadu.

18' - Ufffffffff, Dykes je sada mogao zabiti. Probili su Škoti po lijevoj strani, Robertson je odlično ubacio na peterac gdje je Dykes pucao isprve, ali za malo je promašio gol.

Image
Image

16' - Schick je sad opasno prijetio, dobio je povratnu loptu Jankta na rub kaznenog prostora i opalio je po golu, ali Marshall je uspio skinuti i odbacio je loptu u korner.

15' - Škoti i Česi zamijenili su uloge, sada su Škoti pak parkirani na svojoj polovici, a Česi vode igru.

13' - Česi su sada imali dobru šansu iz slobodnog udarca s desne strane iskosa, ali Kalas je zakasnio korak na centaršut i lopta je otišla u gol-aut.

11' - Malo se smirila utakmica, Česi su imali jedan, do dva pokušaja u napadu, ali Škoti su se obranili.

Image
Foto: Profimedia
Image
Foto: Profimedia

Škotska - Češka

8' - Škoti imaju dobru podršku s tribina, okupilo se dosta navijača, usprkos teškoj epidemiološkoj situaciji u Škotskoj.

5' - Česi igraju dosta smireno i odgovorno, ne srljaju, a Škoti izuzetno puno trče i stvaraju pressing.

3' - Za sada Škoti izgledaju jako nabrijano, grizu i igraju agresivno od prve minute.

1' - Počela je utakmica, sudac Siebert je dao znak.

--------------

Škotima će to biti prvi nastup na nekom velikom natjecanju nakon 23 godine. Posljednji put su veliki turnir igrali 1998. godine u Francuskoj kada su nastupili na svjetskom prvenstvu, dok nastup na EURO-u čekaju od 1996.

"Kada se kvalificirate na veliki turnir nakon 23 godine, pritisak je ipak nešto manji," kazao je škotski izbornik Steve Clarke. "Radujemo se nastupu na EP-u. Želimo dati sve od sebe u svakoj utakmici. I pokušat ćemo napraviti korak do nokauta faze," dodao je.

Image
Foto: Profimedia
Image
Foto: Profimedia

Nikada prošli skupinu

Škotska nikada nije prošla skupinu ni na Europskom prvenstvu ni na Svjetskom prvenstvu. Međutim, navijači se nadaju kako je stigao trenutak. Clarke je, međutim, najavio kako će njegovi igrači držati emocije pod kontrolom kad izađu na Hampden.

"Možemo biti uzbuđeni zbog sudjelovanja na turniru, ali moramo zadržati emocionalnu kontrolu, kako bi igrali punim potencijalom."

Premda Clarke u sastavu nema igrače koji su sudjelovali na velikim turnirima, smatra kako je njegova momčad dovoljno iskusna. "Andy Robertson je osvojio Ligu prvaka, Billy Gilmour je član europskog prvaka Chelsea, Scott McTominay je igrao u europskom finalu", poručio je na kraju.

Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo