ĆIRO U ELEMENTU NAKON PORAZA VATRENIH / Legendarni izbornik zna zašto je Hrvatska ispala protiv Španjolske: 'Ovo je pravi razlog eliminacije'

Utakmicu je pratio i legendarni trener i bivši izbornik Miroslav Ćiro Blažević, koji je utakmicu komentirao za RTL Direkt

28.6.2021.
23:09
VOYO logo

Hrvatska nogometna reprezentacija nije se uspjela plasirati u četvrtfinale Europskog prvenstva nakon što je u susretu osmine finala u Kopenhagenu pred 25.000 gledatelja nakon produžetaka izgubila od Španjolske sa 3-5.

Nakon nevjerojatne drame i brojnih obrata, Furija je nakon produžetaka slomila Vatrene izborivši plasman u četvrtfinale. Bila je to "luda" utakmica u kojoj su Vatreni poveli, Furija je uzvratila s tri gola u nizu, da bi Hrvatska golovima u 85. i 90+2. minuti uspjela izboriti produžetak. Nažalost, u dodatnih pola sata Španjolska je zabila dva gola za konačnih 5-3.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
MISLILI STE DA SE NEĆE JAVITI /

Zdravko Mamić u svom stilu komentirao težak poraz protiv Španjolske i ispadanje Hrvatske s Eura

Image
MISLILI STE DA SE NEĆE JAVITI /

Zdravko Mamić u svom stilu komentirao težak poraz protiv Španjolske i ispadanje Hrvatske s Eura

Hrvatska je povela u 20. minuti nakon nevjerojatnog autogola Pedrija, izjednačio je Sarabia u 38. minuti, Furija je preokrenula rezultat u 57. minuti preko Azpilicuete, a Španjolci su u 77. minuti poveli 3-1 golom Ferrana Torresa.

Tračak nade svjetskim doprvacima vratio je Mislav Oršić u 85. minuti, a ludilo na Parken stadionu izazvao je Mario Pašalić izjednačivši u drugoj minuti sudačke nadoknade na 3-3. Nažalost, Španjolci su se vratili u vodstvo u 100. minuti golom Alvara Morate, a samo tri minute kasnije Mikel Oyarzabal je zabio za 5-3.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ćiro zna zašto smo ispali

Utakmicu je pratio i legendarni trener i bivši izbornik Miroslav Ćiro Blažević, koji je utakmicu komentirao za RTL Direkt.

"Čini mi se da znam pravi razlog naše eliminacije", rekao je Ćiro u uvodu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Da su bili Perišić i Lovren, nema šanse da ne prođemo ove. Dalić je izvadio maksimum, On ima četvoricu, petoricu mladih igrača za koje se još ne zna hoće li biti reprezentativci. Morao je akrobacije izvesti da spasi što se može spasiti. Sve u svemu, mislim da je najbolja bila publika, jer ona nije spremna da kritizira, dapače zahvalna je svojim ljubimcima za napore koje su učinili. U jednom trenutku bili smo svi u euforiji jer smo mislili - 'evo nas', ali Španjolska je jedna nogometna velesila", rekao je Ćiro.

Ovo je druga najmlađa španjolska, je li to onda znači i neiskusna reprezentacija?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"To su anomalije koje se ne bi smjele dogoditi. To što su mladi ne znači da su i neiskusni. Oni imaju puno širu lepezu od nas. Iako ja pretendiram uvijek da su naši igrači najbolji. Smjena generacije je postojala, čestitam Daliću što je ipak našao načina da se ipak stavimo u evidenciju i da smo pokazali kako nismo mačji kašalj", veli Ćiro.

Kritika je da je Dalić trebao ranije uvesti Oršića, možda i Pašalića...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ja ne vidim nikakvu Dalićevu pogrešku. Ja ih ne bih mijenjao. Jer Kovačić je pokazao svježinu i vrlo je bitan. Dalić je imao svoju zamisao i uspio je dati novi zanos. Onda su upadali neki igrači koji će po meni teško ikad biti standardni reprezentativci. Tražimo razlog tamo gdje on jest. Mi smo ipak manji u kvantiteti igrača. Da su bili Lovren i Perišić, mi se možemo lagano nositi sa Španjolcima. Sretan sam da nema kritika na Dalića", kazao je Ćiro.

Biste li vi kao izbornik dopustili da se Perišić ne cijepi, a ključni je igrač?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"To je meni nepojmljivo. Koliko god je nespretno da ja to kažem, meni se to nikad ne bi moglo dogoditi. Ti nisi sine svoj, ti si gazda hrvatskog naroda i imaš privilegij da ga predstavljaš. I da se sad razboliš jer ti je neki primitivac stavio bubu u glavu da se ne trebaš cijepiti. Ja bih mu naredio", kaže Ćiro.

"To je neodgovorno. Iskoristit ću i ovaj primjer da kažem da se trebamo cijepiti", dodaje Blažević.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovo je možda bio zadnji nastup Luke Modrića, što nakon njega?

"Čujte, reprezentacija je imala i Šukera i Bobana. Ovo podneblje, uz Hrvatsku mislim i na Srbiju, Sloveniju, Makedoniju. Ja to sebi interpretiram da su djedovi naših djedova stalno bili pod okupacijom i morali su izmišljati neke fore kako bi egzistirali, pa se genetski prenijelo. Ja odmah znam, i da je u nekom švicarskom selu, tada su nas zvali Yu-Yu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Je li pred reprezentacijom svijetla budućnost? "Tu nema nikakve dvojbe. Ima nadarenih mladih igrača koji će stasati", smatra Ćiro.

Treba li Dalić ostati izbornik?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"To je najvažnije. Ja Daliću vjerujem, on je jedan pedagog. Sve što izbornik treba znati, on to zna. On je pedagog, ja bih radije da je tiranin, a on je gospodin trener", veli Blažević.

Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo