DRAGI HRVATI, NEMOJTE BITI TUŽNI / Bio je ovo ratnički nogomet Vatrenih na Parkenu, hrabra predstava, a hrabri nikad ne umiru, oni žive vječno: 'Sad se možemo svi praviti pametni ali ja neću. Nego, da vam nešto sad kažem...'

Image
Foto: Profimedia

Siniša Oreščanin za Net.hr komentira ludu utakmicu Hrvatske i Španjolske

28.6.2021.
21:58
Profimedia
VOYO logo

Miješaju se emocije u ovom trenutku. Tužni smo zbog ispadanja ali i sretni zbog hrabre, ratničke i borbene predstave naših Vatrenih u ponedjeljak navečer na Parkenu protiv Španjolske (3:5), u bitki za četvrtfinale Eura. O utakmici da ne pričamo. Osam golova, preokret Hrvatske...

Image
LEGENDARNI ŽUTI /

Prosinečki jedva došao k sebi: 'Ne sjećam se da sam ikad gledao ovakvu utakmicu'

Image
LEGENDARNI ŽUTI /

Prosinečki jedva došao k sebi: 'Ne sjećam se da sam ikad gledao ovakvu utakmicu'

Hrvatska nogometna reprezentacija nije se tako uspjela plasirati među osam najboljih reprezentacija Starog kontinenta i "oživjeti" uspomene, osjećaje i radost iz Rusije. Nakon nevjerojatne drame i brojnih obrata, "Furija" je nakon produžetaka slomila Hrvatsku s dva gola u 100. i 103. minuti. Dobro, produžeci i događanja protiv Španjolaca, malo nas je sve vratilo u 2018. i Rusiju. No, samo na trenutak...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Povratak je bio neočekivan, urnebesan, čudesan, dečki su odigrali strašno, nema tu dileme'

Okrenuli smo broj jednog od najboljih HNL trenera Siniše Oreščanina nakon dvoboja kako bi nam prokomentirao najbolju utakmicu Eura dosad:

"Ajoj, vjerojatno će ovaj dvoboj biti najbolji na prvenstvu. Povratak je bio neočekivan, urnebesan, čudesan, dečki su odigrali strašno, nema tu dileme. Zamjene izbornika Zlatka Dalića su bile dobre, nema im se apsolutno ništa prigovoriti. Na kraju ipak zaslužena pobjeda Španjolaca. Svi smo još vrući, divlja utakmica, treba ju pogledati mirno i analizirati. Čovjek je pametniji kad se malo stvari ohlade, kad vidiš ponovno utakmicu. Španjolci jako dobro kontroliraju tempo, stvarno su dobri. No, imaju isto i te svoje falinge jer jako puno fulaju. Dosta lako dolaze u zadnju trećinu ali isto tako promašuju", kazao nam je Siniša Oreščanin i nastavio:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mi smo odabrali taktiku da budemo strpljivi, da čekamo, da dočekamo svoju šansu. Jako dobra reakcija je bila s klupe. Ispada sad da smo dobro odigrali s promjenom sustava ali to sad nije bitno, pustimo sustav. Sa Brekalom, Oršićem i Budimirom dobili smo širinu, ima tu svega. Ljudi mogu biti zadovoljni, koliko je god to malo glupo kazati nakon poraza i ispadanja, ali u ovom slučaju nije".

Image
Image

Photo: Luka Stanzl/PIXSELL

'Najlakše je biti general poslije bitke'

Mislav Oršić je ušao i napravio dar-mar. Fantastičan je bio. Je li možda trebao on početi susret umjesto Rebića?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sad se možemo svi praviti pametni ali neću. Najlakše je biti general poslije bitke. Nego, da vam nešto sad kažem. Na ovom Euru prikazalo se, vidjelo, zamijetilo kako god, i igrači koji su odigrali baš dobru dobru sezonu, oni su briljirali. Češka, tamo se to posebno vidjelo, kroz tu reprezentaciju provlačim tu ulogu internacionalaca, nitko ne spominje Slaviju iz Praga. To je jedna od najboljih momčadi srednje klase u Europi. Trojica ili četvorica su u prvih 11 Češke iz Slavije. Kroz to nekako možemo tražiti odgovor na pitanje o Oršiću. Dinamo je odigrao jako dobru sezonu a Oršić je bio perjanica. No, opet ponavljam, lako se sad praviti pametan. Dalić je dobro reagirao sa zamjenama, svaka čast svima koji su igrali, kapa do poda svima".

'Španjolska, Danska, oni igraju jako pragmatičan nogomet'

Josip Brekalo na desnom beku?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Dobro, treba biti pozitivan, ne trebamo sad kritički, borio se kao lav dečko".

Španjolci su zabili deset golova u posljednje dvije utamice. Dali smo im posjed i mi, a trebali smo možda, kao što su Dalić i igrači nekako najavljivali, upravo mi imati taj posjed.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ma i unatoč tome smo ih mogli dobiti, hajde recite vi meni, koja je to momčad, tko to protiv nas može reći da je favorit i da mi njega ne možemo dobiti? Ma, nema te reprezentacije na svijetu. Toga apsolutno nema. Očekivao sam ovakvu utakmicu, dobro ne baš tako dramatičnu s produžecima i ludu ali rezultatski sam očekivao. Nogomet na Euru, meni su se sad nakon ovog Španjolci pokazali kako imaju izbornika koji ima ideju i stil igre, koji taj stil fura do kraja. Definitivno imaju prepoznatljiv stil, unatoč nekim kombinacijama. Španjolska, Danska, oni igraju jako pragmatičan nogomet, oni su moji favoriti".

Nekako na kraju se podvlači crta, podvući ćemo ju i mi. Jeste li zadovoljni učinjenim od strane Hrvatske na Euru?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Cilj je ispunjen i tako treba gledati na nastup naše reprezentacije. Treba više pozitive u Hrvatskoj. Prošla se skupina i odigrala se vjerojatno, ako da Bog, najbolja utakmica Eura. Mislim da je to pozitivno".

Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo