Hrvatska nogometna reprezentacija u posljednjem testu za Europsko nogometno prvenstvo gostovala je kod Belgije. Hrvatska je u tome susretu izgubila od Belgije 1:0, a jedini strijelac bio je Romelu Lukaku.

"Ova utakmica donijela nam je optimizam. Igrali smo dobru utakmicu, kvalitetnu, s vrlo jakim protivnikom, bili smo ravnopravni. Primili smo gol koji se nije smio dogoditi. Možda smo bili preslabi prema naprijed, nismo stvorili dovoljno šansi. Bili smo dobri, kompaktni, puno bolji nego prije i ovo me ohrabruje", rekao je izbornik Zlatko Dalić za kamere Nove TV.

Što treba popraviti?

"Imamo neke stvari još popraviti i porazgovarati. Pogotovo oko nekih stvari koje mi se ne sviđaju, ali to ćemo riješiti u svlačionici. Moramo biti svi zajedno kompaktni, nema tu puno priče i razgovora, moramo igrati ono što se dogovorimo", poručio je izbornik.

Objasnio je i što moraju popraviti za Euro:

"Moramo imati više okomitih paseva, moramo više puta šutirati prema golu i ući s više igrača u završnicu. Tu smo malo u deficitu, tu je jedan problem kojeg moramo ispraviti u ovih pet-šest dana. Bili smo dosta angažirani i dosta smo trčali, ali na to nas je prisilio protivnik", istaknuo je Dalić.

'Englezi će biti vrlo agresivni'

Joško Gvardiol na poluvremenu je zamijenio Bornu Barišića, hoće li on možda krenuti od prve minute protiv Engleza?

"Htio sam ga probati, tek je došao. Pokazao je da može, pokazao je svoju snagu i kvalitetu i blizu je."

Osvrnuo se i na prvu utakmicu na Euru protiv Engleza: "Oni će sigurno biti vrlo agresivni, pogotovo u početku utakmice, mi se moramo obraniti."

Podsjetimo, Hrvatska je na Euru u skupini s Engleskom, Škotskom i Češkom, a prvu utakmicu igra protiv Engleske 13. lipnja u 15 sati.