VATRENI PORAZOM U BELGIJI NAJAVILI EURO / Vatreni na posljednjem testu prije Eura

Image
Foto: Profimedia

Tekstualni prijenos utakmice između Hrvatske i Belgije mogli ste pratiti na portalu Net.hr

6.6.2021.
19:08
Profimedia
VOYO logo

U posljednjoj pripremnoj utakmici uoči Eura nogometna reprezentacija Hrvatske je u nedjelju u Bruxellesu izgubila od Belgije sa 0-1 (0-1), a jedini pogodak postigao je Romelu Lukaku u 38. minuti. 

Image
JESTE LI VIDJELI ŠTO JE MODRIĆ RADIO BELGIJCIMA? /

O ovim potezima hrvatskog maestra još će se dugo pričati

Image
JESTE LI VIDJELI ŠTO JE MODRIĆ RADIO BELGIJCIMA? /

O ovim potezima hrvatskog maestra još će se dugo pričati

 Pogodak je pao nakon prekida, naše stare boljke. Nakon kornera nismo dobro očistili, lopta je ponovno ubačena u naš peterac, a Lukaku ju je iz blizine pospremio u mrežu. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska je počela u satavu Livaković - Barišić, Ćaleta-Car, Vida, Vrsaljko - Brozović - Kovačić, Modrić - Perišić, Rebić - Petković, postava za koju mnogi predviđaju da će biti naš početni sastav na startu Eura protiv Engleske, dok je Belgiji nedostajao njihov najbolji igrač veznjak Kevin De Bruyne, koji je morao obaviti malu operaciju na licu zbog ozljede u finalu LP.

Dvije prečke pa gol

U  prvih deset minuta Hrvatska je dobro izgledala na terenu i dominirala u posjedu lopte.  No, Belgijci su se polako dizali i u 31. minuti su dva puta pogodili prečku. Prvo je Romelu Lukaku pucao sa 18 metara i pogodio prečku, a  na odbijenu loptu stigao je Carrasco koji puca glavom, ali opet u prečku. 
 U nastavku akcije Modrić je u kontru izbacio Perišića, koji se sjurio u kazneni prostor protivnika, ali je njegov udarac blokiran.

I onda se u 38. minuti ukazala naša stara boljka, loša igra u obrani u prekidu. Nakon kornera nismo dobro očistili, lopta je ponovno ubačena u naš peterac, a Lukaku ju je iz blizine pospremio u mrežu. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Početkom drugog poluvremena, u 48. minuti, Vrsaljko je probio desni bok i dobro ubacio prizemnu loptu na prvu stativu za Petkovića, a vratar Courtois pravovremeno je presjekao dodavanje. 

Šansa u završnici

 Belgijci u 53. minuti pokušavaju preko Carrasca, koji sa 13 metara iskosa puca pored gola. U drugom poluvremenu oba trenera su izvršila po šest zamjena, i dvije najbolje šanse vidjeli smo pred kraj utakmice..  

Tekst se nastavlja ispod oglasa

 U 88. minuti Romelu Lukaku je mogao postići svoj drugi pogodak. Nakon dobrog centaršuta bio je najbolji u skoku i pucao glavom iz blizine, ali je vratar Livaković odlično obranio. 

Pripreme bez pobjede

Na kraju je Hrvatska u sudačkoj nadoknadi (90+1) mogla čak i doći do izjednačenja, Josip Brekalo je odlično pucao s ruba 16-erca, ali je Courtois bio na pravom mjestu. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tako je Hrvatska pripreme uoči Eura završila remijem s Armenijom (1-1) u Velikoj Gorici, kada je promašila dosta prilika, a pogotke su postigli Ivan Perišić (23) za Hrvatsku i Wbeymar Angulo (72) za Armence i porazom od Belgije 0-1.

Belgija - Hrvatska 1:0 (Lukaku 38')

Prijateljska utakmica, stadion Roi Baudouin, Bruxeless

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Belgija: Courtois, Alderweireld, Denayer, Vertonghen, Castagne, Tielemans, Dendoncker, Chadli, Mertens, Carrasco, Lukaku

Hrvatska: Livaković - Vrsaljko, Vida, Ćaleta-Car, Barišić, Brozović, Kovačić, Rebić, Modrić, Perišić, Petković

Tekst se nastavlja ispod oglasa

90'+2' Gotova je utakmica, Hrvatska je poražena u posljednjoj utakmici prije Eura. Belgija je slavila s 1:0, a pogodak odluke postigao je Lukaku.

90'+1' Najbolja šansa za Hrvatsku. Vlašić je sjajno uposlio Brekala, ali njegov udarac brani Courtois.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

88' Sada je Lukaku mogao zabiti drugi gol. Prvo je iz blizine pucao glavom, a potom i nogom, ali Livaković sjajno to zaustavlja.

85' Lijepa akcija Vatrenih, izigrali su belgijske braniče i na kraju je Brozović uputio udarac s 18 metara, ali puca visoko iznad gola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

78' Moglo je ponovno biti opasno u hrvatskom šesnaestecu nakon jedne visoke lopte, ali Dalićevi braniči su to izbacili bez problema.

65' Kramarić je dobro povukao i došao poziciju s koje je mogao uputiti opasan udarac, ali odlučio je dodati Perišiću koji nije uspioprihvatiti loptu. Šteta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

60' Trostruka promjena kod Vatrenih. Dalić je izvadio Modrića, Kovačića i Rebića te uveo Kramarića, Vlašića i Pašalića.

58' Dobra šansa za domaćine, ponovno je Lukaku bio u šansi, ali Gvardiol uz puno sreće blokira.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Profimedia
Image
Foto: Profimedia

Belgija - Hrvatska

56' Hrvatska je preuzela kontrolu i pokušava stisnuti Belgijance, no Dalićevi odabranici zasad ne uspijevaju kreirati izglednu priliku.

52' Opasno je bilo pred hrvatskim golom. Castagne je ubacio do Mertensa, ali on ne uspijeva uputiti opasan udarac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

48' Vrsaljko je jako dobro ubacio s desnog boka, ali Courtois stiže do lopte prije Petkovića.

46' Počelo je drugo poluvrijeme. Dalić je umjesto Barišića uveo mladog Gvardiola, kojemu je ovo debi za Vatrene, a u momčadi Belgije ušao je Vermaelen umjesto Vertonghena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

45' Gotovo je prvo poluvrijeme, Belgija vodi 1:0 golom Lukakua iz 38. minute.

41' Dobra akcija Vatrenih. lopta je na kraju došla do Perišića koji je utrčao u šesnaesterac domaćina i pucao zamalo pored gola. Ali i da je pogodio, to ne bi vrijedilo jer je signalizirano zaleđe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

38' GOOL Belgija vodi 1:0! Nakon slabe reakcije hrvatske obrane lopta se odbijala po našem kaznenom prostoru pa stigla do Lukakua koji neobranjivo pogađa. Livaković tu nije mogao ništa napraviti.

32' Sjajna prilika za Hrvatsku odmah nakon što je Belgija dvaput pogodila gredu. Perišić je bio u kontri, ali nije uspio uputiti dobar udarac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Profimedia
Image
Foto: Profimedia

Vrsaljko i Chadli

31' Belgija je sada dva puta pogodila okvir gola. Prvo je Lukaku pucao s ruba šesnaesterca i pogodio prečku, lopta se zatim odbija do Carrasca koji glavom također gađa prečku. Puno su sreće imali Vatreni.

26' Hrvatska ima malo veći posjed lopte, 53%.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

25' Carrasco je ubacio iz slobodnog udarca, ali Livaković sigurno lovi loptu.

Image
Foto: Profimedia
Image
Foto: Profimedia

Romelu Lukaku

20' Rebić je istrčao kontru nakon sjajnog proigravanja Modrića i pucao sa šesnaest metara, ali Belgijci to blokiraju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

19' Belgijci su sve opasnji, Vatreni su sada u podređenoj poziciji.

16' Livaković je ostao ležati na travi nakon jednog duela, ali nakon liječničke pomoći nastavio je utakmicu.

14' Moglo je sada ovo biti jako opasno za Livakovića nakon što je Carrasco je ubacio nisku loptu iz kornera, ali hrvatski braniči uspjeli su otkloniti opasnost.

Image
Foto: Profimedia
Image
Foto: Profimedia

Belgija - Hrvatska

11' Prvi pokušaj Belgije, Chadli je pucao s ruba šesnaesterca, ali njegov udarac odlazi visoko iznad gola.

6' Hrvatska u potpunosti kontrolira igru, Dalićevi momci zagospodarili su terenom. Belgija u potpunoj defanzivi.

4' Vatreni su odlično otvorili utakmicu i izgledaju kao puno opasnija momčad. Belgija do sada nije pokazala ništa.

2' Dobar ubačaj Modrića, ali belgijski branič Denayer to odbija u korner.

1' Počela je utakmica u Bruxellesu.

17.25 Stigli su sastavi, Hrvatska kreće u očekivanoj formaciji 4-2-3-1. Lovrenovo mjesto u zadnjoj liniji preuzeo je Ćaleta-Car, a u napadu je Bruno Petković.

Večerašnji sraz s Belgijom u Bruxellesu posljednja je pripremna utakmica Hrvatske pred Europsko prvenstvo koje počinje u petak, 11.lipnja, dok za našu nogometnu izabranu vrstu turnir počinje 13. lipnja na Wembleyju protiv Engleza (nedjelja, 15.00, prijenos je na HRT-u).

Mršavih 1-1 protiv Armenije

Hrvatska je 1. lipnja u Velikoj Gorici odigrala 1:1 protiv Armenije u prvoj pripremnoj utakmici u kojoj se napromašivala kao nikad, nakon koje je Zlatko Dalić naglasio kako je dosta s eksperimentima. Belgija je dva dana kasnije na svom terenu remizirala s Grčkom 1:1. Za obje reprezentacije ovo je generalka pred turnir...

Belgija je vodeća reprezentacija na FIFA-inoj ljestvici i aktualna brončana reprezentacija s ruskog Mundijala 2018. godine i pravi test za naše nogometaše.

"Napravili smo povijesni rezultat u Rusiji, ali ovo nije ista momčad. Došlo je nekoliko mladih igrača s velikim talentom, ali trebamo vremena da se uigramo i da nas se zapazi. Nadam se da ćemo na Euru ponoviti dobar rezultat", rekao je Dalić jučer u uvodu presice pa se osvrnuo na susret s Belgijancima:

'Ta je utakmica jako važna jer dobar rezultat bi nam dao samopouzdanje'

"Igramo protiv najbolje momčadi na svijetu po FIFA-noj ljestvici i jako ih poštujemo. Ta je utakmica jako važna jer dobar rezultat bi nam dao samopouzdanje, sigurnost i motiv te želimo doći do njega. Bit će jako teško, ali veliki je izazov igrati protiv prve momčadi na svijetu. No, moramo voditi računa u svemu, jer je bitno i da ne bude nikakvih ozljeda."

Hrvatski izbornik potom se osvrnuo na Kevina de Bruynea, a za nastup neće konkurirati niti Axel Witsel, koji se još uvijek oporavlja od puknuća Ahilove tetive prošlog siječnja, dok Eden Hazard neće startati, ali će ući u igru...

"Neki igrači nedostaju kod Belgijanaca, žao mi je što je De Bruyne ozlijeđen. Belgija je broj 1 u svijetu, Roberto Martinez je jedan od najboljih trenera na svijetu i imam veliki respekt prema njemu i Belgiji. Malo je iznenađenje što su ispred Francuske, Argentine ili Brazila, ali igraju odlično i jedan su od najvećih favorita za osvojiti EURO", rekao je Dalić i nastavio:

'Nakon SP-a doživjeli smo da nas protivnici drugačije gledaju '

"Nakon Svjetskog prvenstva doživjeli smo da nas protivnici drugačije gledaju kao druge na svijetu i postali smo meta svima. Englezi jako žele pobjedu protiv nas na Wembleyju, sigurno im je ostalo u glavi polufinale SP-a i poraz. Hrvatska ne dolazi na EURO kao autsajder, a prvi cilj je proći skupinu".

Prijenos utakmice je na Novoj TV, a uvodna emisija počinje u 20 sati.

Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo