Hrvatski nogometni reprezentativci neće poput Engleza klečati prije prve utakmice na Europskom prvenstvu, piše The Athletic.

Englezi su već potvrdili da će klečati prije svakog susreta kao znak podrške pokretu "Black lives matter" i borbi protiv rasizma, iako ih je zbog toga dio njihovih navijača izviždao na prijateljskim utakmicama s Austrijom i Rumunjskom.

Bez iznenađenja

Athletic piše da je glasnogovornik Hrvatskog nogometnog saveza Tomislav Pacak potvrdio da hrvatski nogometaši neće klečati jer se to ne spominje u UEFA-inim protokolima te da se krovna europska nogometna federacija protivi uvođenju politike u sport.

Englezi pišu da je takav stav Hrvatske očekivan jer Vatreni nisu kleknuli niti u posljednjoj pripremnoj utakmici s Belgijom kada su to učinili protivnički nogometaši.

Klečanje prije početka utakmice pokrenuo je još 2016. igrač američkog nogometa Colin Kaepernick koji je to radio kako bi ukazao na problem rasne nejednakosti, a kasnije su, nakon ubojstva Georgea Floyda, to počeli raditi brojni drugi sportaši.