FRANCUSKA - NJEMAČKA 1-0 / Sudar svjetova na Fußball Areni: Francuzima poništena dva gola, dramatično je i uzbudljivo bilo u Munchenu

Image
Foto: Profimedia

Francuska pobijedila Njemačku autogolom Hummelsa

15.6.2021.
20:31
Profimedia
VOYO logo

Europsko nogometno prvenstvo

1. kolo skupine F

Početak utakmice: 21.00

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Stadion: Fußball Arena (München)

Gledatelja: 14.055

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Glavni sudac: Carlos del Cerro Grande (Španjolska)

FRANCUSKA - NJEMAČKA 1-0

Strijelci: 1-0 Hummels (20ag)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

FRANCUSKA: Lloris - Pavard, Varane, Kimpembe, Hernández - Kanté, Pogba - Griezmann, Rabiot (O. Dembélé 90+5), Mbappé, Benzema (Tolisso 89)

NJEMAČKA: Neuer - Ginter (Can 87), Hummels, Rüdiger - Kimmich, Kroos, Gündogan, Gosens (Volland 87) - Havertz (Sané 74), Gnabry (Werner 74), Müller

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Skupina F Eura: Portugal 3 (+3), Francuska 3 (+1), Njemačka 0 (-1), Mađarska 0 (-3)

U posljednjoj utakmici prvog kola grupne faze natjecanja na Europskom nogometnom prvenstvu reprezentacija Francuske je danas u dvoboju odigranom na Allianz Areni u Muenchenu svladala Njemačku s 1-0 (1-0).

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
UMALO TRAGEDIJA /

Nevjerojatne scene na Euru, padobranac sletio na teren dok su igrači čekali početak utakmice

Image
UMALO TRAGEDIJA /

Nevjerojatne scene na Euru, padobranac sletio na teren dok su igrači čekali početak utakmice

Jedini pogodak postignut je u 20. minuti, kad je njemački stoper Mats Hummels poslao loptu u svoju mrežu nespretnom reakcijom na ubačaj Lucasa Hernandeza. Inače, bio je ovo ukupno treći autogol na turniru. Samo za usporedbu, na prošlom Euru sveukupno ih je bilo tri...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mbappe i Benzema zabili ali...

Francuzima, s druge strane, poništena su čak dva pogotka zbog zaleđa, Kylianu Mbappeu u 66. minuti i Karimu Benzemi 20 minuta poslije, ali je ponovno u nedozvoljenom položaju bio Mbappe koji je asistirao za gol. No, idemo redom...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najiščekivanija utakmica prvoga kruga nije ispunila želje ljubitelja nogometa širom svijeta jer su Nijemci i Francuzi odigrali borbenu, ali nogometno jako siromašnu utakmicu koju je odlučio autogol Hummelsa. Spektakl je izostao, ali jedini zadovoljnji mogu biti svjetski prvaci Francuzi, koji su ostvarili pobjedu protiv domaćina Njemačke koja im već sada garantira plasman u nokaut fazu.

Nijemci dominirali ali u napadu razočarali

Nijemci su posve razočarali, posebno igrom u napadu, pa Joachima Loewa čekaju velike brige uoči susreta s Portugalom i Mađarskom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dvoboj u Muenchenu započeo je preoprezno i gotovo ništa se nije događalo do 20. minute. Bio je to brzi francuski napad u kojem je lijevi bek Hernandez oštro ubacio u sredinu, a posve krivo postavljeni Hummels pogađa loptu i u maniri napadača zabija loptu pod gredu svog vratara Neuera.

Njemačka je nakon primljenoga gola pojačala igru, ali su se svi njihovi napadi razbijali o čvrstu francusku obranu na čelu s Varaneom. O prvom poluvremenu najbolje govori podatak da je Hummelsov autogol bio jedini udarac u okvir vrata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rabiot pogodio vratnicu

Drugo poluvrijeme počelo je vratnicom Rabiota u situaciji gdje je francuski veznjak bio sebičan i nije htio dati loptu posve samom Griezmannu. Njemačka uzvraća u 54. minuti kada Gnabryjev volej odlazi tik iznad grede.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mbappe je u 67. minuti postigao prelijep pogodak, ali je poništen zbog zaleđa. Nijemci su bacili sve karte u napad, ali to je bilo izuzetno jalovo i bezopasno. U 85. minuti Benzema je zabio gol, ali je i on poništen zbog zaleđa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U ranije odigranoj utakmici u skupini F Portugal je u Budimpešti pobijedio Mađarsku s 3-0 i vodeći je na ljestvici s tri boda, koliko ima i Francuska. Bez bodova su Njemačka i Mađarska.

U subotu, 19. lipnja, na rasporedu su dvoboji 2. kola u ovoj skupini. Mađarska će u Budimpešti ugostiti Francusku, a Portugal i Njemačka će igrati u Muenchenu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

98' - GOTOVA JE UTAKMICA:

90' - Igrat će se još 6 minuta. Dva udarca u okvir gola do sad, po jedanput sa svake strane.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

89' - Njemačka i dalje napada, Tricolori se brane i čekaju eventualnu kontru, kao što su iz nje dva puta već zabili ali iz zaleđa.

85' - Nema gola, Mbappe se bio sjurio po desnoj strani i iz kontre dodao Benzemi za gol. No, VAR ga poništava. Nevjerojatno!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

82' - Nijemci pritišću, malo je do kraja

79' - Kakav sprint Mbappea, projurio je poput brzog vlaka pokraj Hummelsa ali Hummels je stigao, pada Mbappe u kaznenom prostoru ali nema kaznenog udarca. No, kakav je ovo bio sprint, strašno, je li to Usain Bolt na travnjaku? Pa ni on se ne bi posramio ovoga...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

75' - Petnaest je minuta do kraja.

72' - Čini se kako će Werner i Sane unutra, Ginter neće moći nastaviti. Emre Jan ulazi umjesto njega. Ili ne, Ginter će ostati ipak, iako se primio za mišić, pao na travnjak i signalizirao sucu da prekine susret. Havertz ide van.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

70' - Treći korner za Nijemce. Kroos na prvu vratnicu, odbijaju to Francuzi. Napad i dalje za Njemačku.

67' - Mbappe fantastično zabija ali opravdano zaleđe, nepriznat gol. Šteta, bilo je to sjajno.

65' - Pokušaj Benzeme s nekih 18 metara ali samo u blok Nijemaca, izvlačio se na desnu nogu i to su mu pročitali.

64' - Nijemci i dalje igraju svoju igru, Tricolori čekaju Mbappeov bljesak.

61' - Nastavlja se utakmica. Pavard će igrati dalje.

59' - Gosens je neoprezno u naletu kukom udario u glavu Pavarda, koji je pao na pod. Bit će sve u redu ali morat će mu se ukazati pomoć. Okupili su se igrači oko njega, ima tu krvi iz nosa. Gledaju sad liječnici je li s njim sve u redu, usporena snimka pokazuje kako je nezgodno udario još glavom u travnjak.

56' - Opet Nijemci, Kimmich je gurnuo u prostor Gnabryja koji se ubacio s lijeve strane, Lloris je morao pomoći Pavardu i istrčati.

54' - Kakva prilika: Gosens, opet taj Gosens je ubacio s lijeve strane a Gnabry je iz prve opalio snažno, malo iznad grede. Nijemci napadaju.

46' - Počelo je drugo poluvrijeme.

45' - Gotovo je prvo poluvrijeme.  Nijemci imaju prednost u posjedu lopte 58% naprema 42%, no Francuzi su ti koji vode zahvaljujući autogolu Hummelsa iz 20. minute.

44' - Pogba je ostao u zaleđu, protestira sad sucu. To mu je što nije pratio nego se raspravljao sa sucem.

38' - Još jedan dobar napad Nijemaca po toj lijevoj francuskoj strani, Gosens je opasan danas.

36' - 57% lopta u nogama Nijemaca, 43% Francuza.

35' - Varane igra odličnu utakmicu, bez pogreške za sad.

32' - Gundogan je probao dodati, plasirati loptu u prazni prostor. Obrana Tricolora je stabilna i to uzima i iznosi.

28' - 63% je lopta u nogama Nijemaca, 27% Tricolora. Onaj gol Francuza je bio slučajan, rezultat ne dočarava pravo stanje na terenu. Nijemci dominiraju.

24' - Toni Kroos se namješta na nekih 19 metara. Šutira ali pogađa Benzemu u živom zidu.

22' - Jooooj, što je sad promašio Muller, doduše bio je malo u koso ali tukao je glavom a lopta je projuhala pored vratnice.

20' - GOOOL - Hummels je zabio autogol. Hernandezov ubačaj s lijeve strane presjekao je Hummels i zakucao nespretno loptu u vlastitu mrežu. Neuer je bio nemoćan.

15' - Kakva prilika za Francusku Puca Mbappe, opalio je s nekakvih 15-ak metara, no Neuer je spreman i njegov pokušaj odbija u korner.

12' - Francuzi sad pokušavaju kreirati napad, igraju od noge do noge. Puno kontrapresinga kad se izgubi lopta, dinamično u uvodu na terenu.

10' - U ovih prvih 10 minuta igra se dosta oprezno s jedne i druge strane.

7' - Žuti karton za Kimmicha zbog prekršaja na Hernandezu.

4' - Bit će ovo prava taktička bitka. Nijemci imaju loptu u svojim nogama. Hummels je sad pokušao glavom, ali nije bio dovoljno precizan i lopta odlazi preko gola.

1' - Počela je utakmica na Fußball Areni. 31 put su igrali Francuzi i Nijemci do sad, 14 pobjeda Tricolora, 9 Nijemaca. Osam susreta je završilo neodlučeno.

20.10 - Stigli su sastavi. Točne su bile najave francuskih i njemačkih medija.

Nakon uzbuđenja u Budimpešti u srazu Mađarske i Portugala (0:3), u Munchenu je na rasporedu sudar svjetova, derbi između velikana europskog nogometa, aktualnih svjetskih prvaka Francuza i Nijemaca.

Njemačka nikada nije izgubila uvodnu utakmicu u skupini na Euru

Njemačka nikada nije izgubila uvodnu utakmicu u skupini na Euru, pobijedila je u svakoj od svoje tri posljednje prve utakmice bez primljenog gola...

Manuel Neuer je u najavi za njemačke medije rekao:

"Još nisam osvojio Europsko prvenstvo - taj mi naslov još nedostaje."

Neuer još samo nema naslov prvaka Europe s Njemačkom u vitrinama

Kicker piše kako je Manuel Neuer iznimno zbog toga motiviran i kako je Mats Hummels nervozan prije početka turnira za Elf.

L'Equipe navodi kako će Francuzi zaigrati u 4-3-3 formaciji a svi se francuski mediji slažu da će biti veliko iznenađenje ako Deschamps ne izađe u očekivanom sastavu. Le Parisien navodi sastav:

Lloris; Pavard, Varane, Kimpembe, Hernández; Pogba, Kanté, Rabiot; Griezmann, Benzema, Mbappé.

La Provence, novine iz Marseillea, javlja:

"Snagom koja proizlazi iz toga što smo svjetski prvaci i napadom koji imamo strepe svi. Francuska je favorit natjecanja".

Samit
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
default_cta
Azbuka našeg života
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
default_cta
Volio bih da sam ovdje
VOYO logo