KLJUČNI IGRAČ / Kovačić upozorio na najveću prijetnju koja dolazi iz redova Španjolske: 'Njega ćemo morati zaustaviti'

Image
Foto: Profimedia
Image
Foto: Profimedia

Pred Vatrenima je jedan od najvećih mogućih izazova na Euru

25.6.2021.
11:17
Profimedia
VOYO logo

Hrvatska nogometna reprezentacija u ponedjeljak igra protiv Španjolske utakmicu osmine finala Eura. Tri dana prije susreta pred novinare je stao Mateo Kovačić. Prvo je progovorio o tome u čemu najveći hrvatsku šansu protiv Španjolske.

Image
VATRENI IMAJU RECEPT ZA ŠPANJOLCE /

'Moramo se nametnuti i oduzeti im ono što najviše vole'

"Očekuje nas teška utakmica, Španjolci su odlična momčad koja voli posjed, voli igrati. Moramo se nametnuti i imati loptu što više u našim nogama, da im oduzmemo ono što najviše vole. Ne znam koliko ih opterećuje ono što mediji pišu, ali znam da će biti spremni za nas jer su odlična ekipa", prokomentirao je.

Je li bolji sada?

Kovačić je zatim odgovorio na pitanje je li bolji sada nego kada je bio u Realu i je li mu čudno što u ovoj momčadi "Furije" nema niti jednog igrača "Kraljevskog kluba".

"Sigurno da sam napredovao otkad sam otišao iz Madrida. Nekoliko godina sam stariji, iskusniji i više sam utakmica igrao u kontinuitetu nego tamo. Naravno, čudno je da oni nemaju igrača iz Reala, to se nije dogodilo nikad u povijesti, no to znači da su se kod njih nametnuli igrači iz drugih klubova. Oni imaju odlične igrače po svim klubovima u Europi", rekao je Kovačić.

Potom progovorio o konkurenciji u veznom redu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"S Lukom i Brozom igram već puno godina i dobro se osjećamo kada igramo zajedno. Broz je jako bitan za reprezentaciju, daje nam sigurnost i mirnoću. Stalno traži loptu i u prilazu je. Meni i Luki je od velike pomoći."

Najveća opasnost?

Na konferenciji za novinare sudjelovao je i Net.hr. Pitali smo ga, ako je uopće moguće, kojeg bi igrača posebno izdvojio iz redova Furije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ne volim izdvajati inače igrače jer imaju ih stvarno previše. Kad bih počeo izdvajati španjolske igrače sjedio bih tu dosta dugo. Sigurno im puno znači povratak Busquetsa. On je pokretač akcija, njega ćemo morati zaustaviti da se ne počne kretati bez presinga. Morat ćemo tu biti oprezni i na njemu stvarati pritisak", završio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo