VATRENIMA SE SMIJEŠE MILIJUNI / Evo koliko na Euru vrijedi bod, pobjeda i koliko ukupno može zaraditi budući prvak

Image
Foto: Profimedia

Poznato je koliko je Uefa izdvojila za nagrade na ovogodišnjem Euru

10.6.2021.
12:45
Profimedia
VOYO logo

Odbrojavanje do početka Europskog nogometnog prvenstva ušlo je u završni tjedan. Nakon odgode od godine dana preostao je tek jedan dan do otvaranja Eura 2020. koje počinje u petak 11. lipnja utakmicom između Italije i Turske na rimskom Olimpicu. Dva dana kasnije u borbu kreće i hrvatska reprezentacija koju na Wembleyju očekuje Engleska.

Ovogodišnji EP bit će poseban po tome što će se igrati diljem Europe, u čak 11 država i 11 gradova, a baš kao i u Francuskoj 2016. na turniru će nastupiti 24 reprezentacije. Euro 2020 će ugostiti Amsterdam, Baku, Budimpešta, Bukurešt, Glasgow, Kopenhagen, London, München, Rim, Sevilla i St Peterburg.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na europskim prvenstvima prvi put će se koristiti video assistant referee (VAR) sustav.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rekordni fond

Uefa je , inače, smanjila nagradni fond za ovogodišnji Euro s 371 na 331 milijun eura, ali i takav fond je najveći u povijesti natjecanja. Dosadašnji rekord bio je 301 milijun eura koliko je podijelilo 24 sudionika Eura 2016. u Francuskoj.

Prvak ukupno može zaraditi maksimalno 28,25 milijuna eura. Za sam plasman svaka je reprezentacija dobila 9,25 milijuna eura. Svaka pobjeda u grupnoj fazi vrijedi milijun, a remi pola milijuna eura.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Plasman u osminu finala vrijedi 1.5 milijuna eura, u četvrtfinala 2.5, a polufinale vrijedi četiri milijuna eura. Pobjednik finala dobiva dodatnih osam, a poraženi pet milijuna eura.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo