KAKAV SU HRVATI NAROD? / Olmo oduševio odgovorom o Hrvatskoj i Hrvatima: 'Imaju veliko srce i s ponosom igraju za svoju naciju'

Image
Foto: Profimedia

Dani Olmo danas odradio presicu španjolske nogometne reprezentacije

26.6.2021.
14:19
Profimedia
VOYO logo

Bivši igrač Dinama, sad zvijezda španjolske nogometne reprezentacije, momak koji je pet i pol godina živio u Zagrebu Dani Olmo, je danas održao neobičnu press konferenciju uoči utakmice Hrvatske i Španjolske u ponedjeljak u 18 sati u Kopenhagenu u osmini finala Eura.

Image
OLMO UOČI HRVATSKE /

'Modrić i Kovačić su odlični, ali istaknuo bih jednog drugog igrača, on je najjači na velikim utakmicama'

Image
OLMO UOČI HRVATSKE /

'Modrić i Kovačić su odlični, ali istaknuo bih jednog drugog igrača, on je najjači na velikim utakmicama'

Vezan za Zagreb i Hrvatsku

Olmo je vezan za Hrvatsku jer je svoje najvažnije razvojne igračke godine proveo u hrvatskom prvaku. Došao je još kao srednjoškolac u Zagreb iz Barcelone, a pokazalo se to kao ključna odluka u njegovoj karijeri. Jer, u Dinamu je postao igrač, sebi priskrbio transfer u RB Leipzig kao i španjolsku nogometnu reprezentaciju. Stoga, ne čudi veliki interes danas hrvatskih novinara za presicu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Olmo je prvo odgovarao na pitanja španjolskih novinara, a onda se na hrvatskom obratio hrvatskim novinarima koji su presicu pratili putem Zooma.

'Za mene je ovo posebna i velika utakmica'

"Za mene je ovo posebna i velika utakmica, za mene je to kao finale Eura jer igram po prvi put protiv Hrvatske u kojoj sam živio i nekih igrača s kojima sam igrao. Dobio sam jako puno poruka, od prijatelja iz Hrvatske, od suigrača, novinara. Bio sam sretan kad sam to vidio, svi su mi rekli da mi žele sve najbolje, samo da ne dobijem u ponedjeljak. Smijem se, stvarno sam sretan i jedva čekam utakmicu", rekao je Olmo i naglasio:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Svi znamo kako je jaka Hrvatska'

"Svi znamo kako je jaka Hrvatska, znamo što su napravili, trebali su pobijediti zadnju utakmicu i to su napravili. Trebamo paziti na sve što rade kao ekipa, imaju oni jako dobre igrače, ali mislim da su najjači kao cjelina, Imaju odlične igrače kao što su Modrić i Kovačić, ali, kad bih morao istaknuti nekoga, to bi bio Petković koji se istakne u velikim utakmicama".

Kakav su Hrvati narod?

Jedan španjolski novinar pitao je Danija Olma da objasni kakav su Hrvati narod budući da je pet i pol godina živio u Hrvatskoj i igrao u Dinamu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Hrvati obožavaju nogomet i užasno su kompetitivni. Možda nisu velika nacija kao mi, Francuska ili Njemačka, ali imaju veliko srce i s ponosom igraju za svoju naciju", odgovorio je igrač Leipziga.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo