IMA LI PRAVO / Engleski izbornik otkrio zašto su Hrvatska i ostale velike momčadi tako rano ispale s Eura: 'Mi se razlikujemo u jednoj stvari'

Image
Foto: Profimedia

Engleskoj sada slijedi polufinalna utakmica s Danskom u srijedu na Wembleyu

4.7.2021.
9:59
Profimedia
VOYO logo

Engleski izbornik Gareth Southgate izjavio je u subotu, nakon što se njegova reprezentacija plasirala u polufinale Europskog prvenstva pobijedivši Ukrajinu 4-0, da je duh cijele skupine taj koji izdvaja njegovu momčad od ostalih.

Zahvaljujući dvama pogocima Harryja Kanea te po jednom Harryja Maguirea i Jordana Hendersona, Engleska se prvi put nakon 25 godina našla u polufinalu, a Southgate je kao razlog njihovog napretka pozdravio kolektivni duh svoje momčadi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Izveli smo fantastičnu predstavu, ne samo igrači koji su započeli, već i igrači koji su kasnije ušli u igru", rekao je Southgate na konferenciji za novinare. "Također zapravo razmišljam o igračima koje sam izostavio iz ekipe, a koji nisu izašli na teren", dodao je.

Image
Foto: Profimedia
Image
Foto: Profimedia

Zašto su ostali ispali, a oni ne?

"Oni su bili tako veliki dio onoga što radimo. Teško je održati grupu ove veličine uključenom, sretnom, osjećajući se cijenjenom. A opet, ti su dečki bili fenomenalni u načinu na koji su se žrtvovali za grupu. Zbog tog smo duha u polufinalu. Naravno da je kvaliteta naše igre važna, ali vidio sam da puno reprezentacija ispada jer nemaju duh ovih dečkiju", istaknuo je engleski izbornik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Engleskoj sada slijedi polufinalna utakmica s Danskom u srijedu na Wembleyu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo