Eto što ti je nogomet, sudbina... Naime, kako se Joachim Löw oprostio se od njemačke reprezentacije nakon ispadanja s Eura u osmini finala od Engleske, pojavila se vijest kako je Nijemac glavni kandidat za preuzimanje klupe Rusije, protivnika Vatrenih u sljedećoj utakmici u sklopu kvalifikacija za SP u Kataru 2022., prema prenošenju stranih medija pisanja onih ruskih...

Stanislav Čerčesov dobio otkaz

Stanislav Čerčesov jučer je dobio otkaz i Joachim Löw se našao na skraćenom popisu Rusa što se tiče izborničkih imena, kandidata...

Uz Löwa, kao kandidati se spominju Stefan Kuntz i Andre Villas-Boas. No Löw je, kažu Rusi, veliki favorit za klupu Rusije. Naravno, ključno je dogovoriti plaću za njemačkog trenera. Podsjetimo, Löw je izbornik njemačke reprezentacije bio od 2006. pa sve do završetka ovogodišnjeg Eura, a njegov nasljednik bit će Hans-Dieter Flick.

Vjerojatni Löwov angažman u Rusiji direktno će utjecati i na hrvatsku nogometnu reprezentaciju. U rujnu Hrvatsku očekuju možda presudni dvoboji za kvalifikacije SP-a u Kataru. Samo dva mjeseca od ispadanja s Eura na kojem je ostvaren cilj ali ne i ispunjeni veliki apetiti hrvatske javnosti, posebno nakon srebra na SP-u 2018., reprezentaciji slijedi dva povezana gostovanja, Rusija i Slovačka (1. rujna i 4. rujna), te Slovenija doma (7. rujna). S obzirom na da su to tri najjača suparnika u grupi, logično je zaključiti koliko su te utakmice važne. U slučaju eventualnog kiksa u nekim od tih dvoboja, hrvatska nogometna reprezentacija upala bi u dodatne probleme i sebi zakomplicirala plasman u Katar.

Hrvatska i Rusija dijele prvo mjesto u skupini H

Nakon tri odigrana kola skupine H kvalifikacija za SP čelno mjesto sa po šest bodova dijele baš Vatreni i Rusi. Slijedi Slovačka s pet bodova, Cipar s četiri, Kekova Slovenija s tri, a s jednim osvojenim bodom u tri utakmice na začelju je Malta.

Na Svjetsko prvenstvo direktno će samo prvoplasirani iz skupine, dok će 10 drugoplasiranih te dvije najbolje reprezentacije iz Lige nacija u dodatne kvalifikacije. A tada će za plasman na SP biti potrebna pobjeda u polufinalnoj, pa onda i finalnoj utakmici. Hrvatska mora uzeti to prvo mjesto ako misli izbjeći novi stres i halabuku u hrvatskim medijima.