Remi u Frankfurtu / Domaćini osigurali prvo mjesto: Joker s klupe spasio Nijemce u posljednim minutama

Image
Foto: profimedia

Tijek dvoboja između Švicarske i Njemačke pratitli ste uživo na portalu Net.hr

22.6.2024.
16:00
profimedia
VOYO logo

Švicarska - Njemačka

1-1

Švicarska: Sommer; Schar, Akanji, Rodriguez; Widmer, Xhaka, Freuler, Aebischer; Ndoye, Rieder, Embolo

Njemačka: Neuer; Kimmich, Rüdiger, Tah, Mittelstadt; Andrich, Kroos; Musiala, Gundogan, Wirtz; Havertz

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U nedjelju su Njemačka i Švicarska remizirali 1-1 i time su domaćini osvojili grupu A Europskog prvenstva.

Image
SKUPINA F /

Portugalci razbili Tursku i osigurali prvo mjesto, Ronaldo se upisao u povijest

Image
SKUPINA F /

Portugalci razbili Tursku i osigurali prvo mjesto, Ronaldo se upisao u povijest

Nijemci su odmah furiozno počeli. U drugoj minuti Musiala je imao odličan dribling isjajno dodao Gundoganu, ali Švicarci su očistili priliku u korner. Na ubačaju iz kuta bio je najviši Havertz, ali lagano je uhvatio loptu Sommer. Nijemci su preuzeli psojed i imaju veću inicijativu, ali su im Švicarci pružali pritisak ne davajući im da se previše poigravaju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U 12. minuti Nijemci su imali dobru priliku. Mittlestadt je dao odličnu prizemnu loptu u šesnaesterac. Havertz je pokušao doći do nje, ali je brža bila švicarska obrana koja spašava siguran gol. Njemački napadač je pao i tražio prekršaj, ali ništa od toga.

Image
Foto: profimedia

U 17. minuti gotovo identična situacija, ali je ovoga puta ostao kratak Musiala. Ipak lopta se odbila Nijemcima i Andrich je zapucao s dvadesetak metara. Nijemački veznjak sjajno je zabio žabicom koja je prevarila Sommera nakon slabe reakcije. Ipak gol je poništio VAR zbog prethodnog prekršaja Musiale.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A onda šok za domaćine u 28. minuti. Nakon početne dominacije Njemačke Švicarci su odigrali odličnu akciju. Freuler je dobio odličnu loptu u lijevome rubu njemačkog šesnaesterac te je švicarski veznjak pronaša Ndoyea koji u naleti posprema u rašlje prvoga kuta za 1-0. Ništa tu nije mogao Neur koji je na ovoj utakmici postao rekorder natjecanja kao golman s najviše nastupa na Euru. Nijemcu je to 18. utakmica dok je dosadašnji rekorder bio Gianluigi Buffon sa 17 nastupa.

Image
Foto: profimedia

Nova velika prilika za Ndoyea dogodila se u 31. minuti. Njegov prizmeni udarac na rubu šesnaestera otišao je malo pored desne vratnice njemačkog gola. U 38. minuti Tah je napravio prekršaj na Embolu i zaradio žuti karton. Njemačkome braniču to je bio drugi karton na turniru zbog čega će propustiti osminu finala.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nijemci su potpuno dominirali terenom. Imali su dvije velike prilike. Najprije je Rudiger loše zahvatio ubačaj Krossa u 41. minuti, a minutu kasnije je Havertz poslao loptu u 'svemir' nakon što je Musiala iskoristio pogrešku švicarske obrane.

U drugome poluvremenu Švicarci su nastavili prijetiti iz kontranapada. Ipak njemačka obrana je dobro svaki put reagirala. U 50. minuti domaćini su odličnu priliku. Musiala je zapucao s desnog ruba šesnaesterca. Udarac je išao po sredini, Sommer brani ali se lopta odbila Gundoganu. Njemački kapetan loše je reagirao, očito nije očekivao loptu, te je njegov udarac otišao pored gola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U 55. minuti Kroos je imao odličnu priliku za udarac. Ipak neprecizan je bio i lopta je otišla pored gola. Nijemci su sve višli počeli pritiskati, ali su se Švicarci odlično branili. U 70 minuti domaćini su imalu stopostotnu šansu. Sjurio se sjajno Wirt i dao loptu u peterac Kimmichu. Njemački bek je pucao , ali je na vrijeme blokirao Akanji i spasio Švicarce. Beier je pokušao otići na tu loptu, ali je pao. Nijemac je tražio penal, ali nije bilo ništa od toga.

U 81. minuti Widmer je dobio drugi žuti na turniru te će Švicarci za osminu finala tražiti novoga beka. U 82. minuti Kroos je nezgodno ubacio iz slobodnjaka. Sommer je usio boksati, ali se lopta odbija Saneu. Njemačko krilo nije dobro zapucalo i lopta je otišla pored gola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Švicarci su gotovo riješili utakmicu u 84. minuti. U sjajnoj kontri Vargas se našao sam pred Neurom i Švicarac je sjajno matirao njemačkog golmana. Ipak bio je u zaleđu pa je gol brzo poništen.

Nijemci su nastavili dominirati i tražiti gol, ali opet je Švicarska zaprijetila u kontra napadu. Ovoga puta zaprijetio je Xhaka sjajnim udarcem koje je išao u same rašlje gola. Srećom po Nijemce Neur je skinuo 'nemoguće'.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A onda napokon gol za domaćine u 92. minuti. Joker s klupe Niclas Fullkrug sjajno je zabio glavom na ubačaj Rauma za slavlje Nijemaca i povratak na vrh skupine A.

Image
Foto: profimedia

Utakmica je završila 1-1 i domaćini su tim rezultatom uspjeli sačuvati prvo mjesto u skupini.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najava

Njemačka je s dvije pobjede u prva dva kola osigurala osminu finala, no porazom od Švicaraca, koji su na četiri osvojena boda, može izgubiti prvo mjesto u skupini.

Zanimljivo, da Švicarska nije izgubila posljednje tri utakmice protiv Njemačke, u kojima imaju jednu pobjedu uz dva remija. No, još više u oči upada podatak da je na te tri utakmice palo čak 16 golova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ako voliš
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo