koliko spornih objava / UEFA objavila: Hrvati jedni od najvećih žrtava online zlostavljanja na Euru

Image
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Momčadi koje su najveće žrtve uz Hrvatsku su Belgija, Ukrajina i Nizozemska

2.7.2024.
10:11
Luka Stanzl/PIXSELL
VOYO logo

UEFA je objavila kako je Hrvatska među četiri reprezentacije koje su bile najveće žrtve online zlostavljanja.

Image
SNIMKA SVE OTKRIVA /

Ovo se nije vidjelo u TV prijenosu: Evo zašto je Kek isključen protiv Portugala

Image
SNIMKA SVE OTKRIVA /

Ovo se nije vidjelo u TV prijenosu: Evo zašto je Kek isključen protiv Portugala

Europska krovna nogometna organizacija objavila je priopćenje u kojem je otkrila da prati 622 medijske platforme i računa pojedinaca uključenih u turnir kako bi zaštitila igrače, trenere i suce od online zlostavljanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ukupno je 4.656 objava na društvenim mrežama bilo označeno kao nužno za pregledavanje zbog online nasilja tijekom grupne faze turnire. Od toga je 308 (7%) ispunilo uvjet da se prijave direktno mreži na kojoj su objavljene kako bi se poduzeli daljnji koraci. Sankcionirano ih je 71 % i to u prosjeku 75 minuta nakon prijave.

Uz Hrvatsku, najveće su žrtve momčadi Belgije, Ukrajine i Nizozemske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Od spornih objava, 74 % bilo ih je usmjereno na individualne igrače, 15 % na trenere, 7 % na službeni račun reprezentacije, a 4 % na račun sudaca.

Oko 94 % prijavljenih objava bila su maltretiranja općeg tipa, 4,5 % ih je sadržavalo rasističke poruke, a 1,5 % homofobične.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kao dio naše strategije na polju zaštite životne sredine, društvenih aktivnosti i upravljanja vezanih uz ovaj turnir, vjerujemo da je ključno zaštititi i podržati igrače, trenere i suce u borbi protiv njihove izloženosti maltretiranju na internetskim društvenih mrežama. Njima treba omogućiti da se potpuno usmjere na svoj učinak na terenu, a ne da budu opterećeni neprihvatljivim online zlostavljanima usmjerenim prema njima. Zahvaljujemo svojim partnerima na platformama društvenih mreža na njihovom proaktivnom pristupu i radujemo se nastavku suradnje s njima", rekao je direktor UEFA-e za socijalnu i ekološku održivost Michele Uva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC 18
Gledaj užvio 13.srpnja
VOYO logo