U hrani je spas / Je li to tajna uspjeha? Pogledajte kako Turci neobično slave pobjede na Euru, sve na račun Montelle

Image
Foto: profimedia

Turčin iz Hannovera otkrio je neobičan ritual slavlja turske reprezentacije

5.7.2024.
10:55
profimedia
VOYO logo

Reprezentacija Turske izbacila je Austriju u osmini finala te u subotu čeka Nizozemce u borbi za polufinale Europskoga prvenstva. Turska je doživjela pravi procvat otkad je klupu preuzeo Vincenzo Montella. Talijanski je trener brzo posložio momčad, osvojio kvalifikacije ispred Hrvatske, prošao grupu na Euru i juri dalje prema završnici prvenstva.

Image
SUDAR TITANA /

Spektakl na Euru! Domaćini protiv atraktivnih Španjolaca, Francuzi po osvetu protiv Portugala

Image
SUDAR TITANA /

Spektakl na Euru! Domaćini protiv atraktivnih Španjolaca, Francuzi po osvetu protiv Portugala

Mnogi se pitaju koja je tajna Talijana, a izgleda da odgovor ima jedan Turčin iz Hannovera. Radi se o Daldaru Juanidu, vlasniku kebabdžinice Lister Döner u Hannoveru koji je otkrio da turska reprezentacija slavi svaki uspjeh narudžbom 300 kebaba, a časti upravo Montella.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Turci su naime smješteni u blizini Hannover, u Barsinghausenu, ali budući da u gotovo svakome njemačkome gradu se nalazi i turska manjina reprezentativcima nije bilo teško naći svoje nacionalno jelo.

Gazda Juanid otkrio je za njemački Bild kako je dobio neobične njemu iznimno drage dvije narudžbe u posljednjih desetak dana. Najprije su ga iz reprezentacije nazvali nakon prolaza skupine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Dobio sam poziv i čovjek se predstavio kao dio reprezentacije Turske. Tražio me 300 doner kebaba u roku od tri sata. Nisam vjerovao što čujem, mislio sam da se netko šali", ispričao je Juanid.

Vlasnik kebabdžinice brzo se bacio na posao i uspio je isporučiti narudžbu koja se svidjela Turskoj jer su se ponovno vratili nakon pobjede nad Austrijom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Prvi put su me zvali kad su prošli skupinu. Objasnili su mi da izbornik Vincenzo Montella želi počastiti cijelu nacionalnu momčad. Samo delegacija turske reprezentacije ima 150 članova, ali počastili su sve, zaštitare, policiju, ljude iz hotela"

"Jedan je igrač naručio čak tri moja doner kebaba. Neću reći koji, ali ću samo reći da su svi igrači bili zadovoljni. Riječ je o više od 100 kilograma mesa, ali uspjeli smo isporučiti oba puta, i to u kraćem roku od tri sata koji su nam zadali. Zahvalili su mi dresom turske reprezentacije s potpisima svih igrača", rekao je Juanid pa otkrio kako su uopće došli do njega:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kako su saznali za moj restoran? Za vrijeme grupne faze nekoliko je igrača došlo k meni na ručak pa su me valjda preporučili Montelli", zaključio je kroz smijeh

U subotu Tursku čeka četvrtfinale protiv Nizozemske. U slučaju trijumfa Juanid će opet imati pune ruke posla, možda još i više kad se navijači pridruže u slavlju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC 18
Gledaj užvio 13.srpnja
VOYO logo