SUDAR TITANA / Spektakl na Euru! Domaćini protiv atraktivnih Španjolaca, Francuzi po osvetu protiv Portugala

Image
Foto: profimedia

Velika nogometna večer očekuje nas u petak

5.7.2024.
9:48
profimedia
VOYO logo

U petak počinju četvrtfinalni ogledi Europskoga prvenstva i to s dvije spektakularne utakmice. Najprije će u Stuttgartu u 18 sati igrati Njemačka protiv Španjolske, a od 21 h u Hamburgu će Portugal odmjeriti snage s Francuskom.

Image
IPAK BEZ SUSPENZIJE /

Jude Bellingham saznao kaznu za neprimjereno slavlje koje je zgrozilo javnost

Image
IPAK BEZ SUSPENZIJE /

Jude Bellingham saznao kaznu za neprimjereno slavlje koje je zgrozilo javnost

Bit će to prava nogometna poslastica. U Stuttgartu će biti pravi dvoboj dviju najuvjerljivijih momčadi na Euru. Španjolci igraju najljepši nogomet na turniru, a Nijemci su domaćini i napokon oni pravi na kakve je nogometni svijet navikao. Bit će to sudar mladih zvijezda. S jedne su strane sjajna španjolska krila Yamal Lamine i Nico Williams, a kod domaćina Wirtz i Musiala koji je trenutačno na diobi prvog strijelca turnira. Borba će biti i u sredini terena gdje će se jedna od najboljih šestica, Rodri, suprostaviti Toniju Kroosu koji ima nevjerojatan turnir.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U ukupnim međusobnim dvobojima Nijemci su devet puta slavili, Španjolci osam puta, a isto toliko puta sraz je završio izjednačeno. Ipak Španjolska je u posljednje četiri utakmice bila crna mačka Elfa. Nijemci ne znaju za pobjedu protiv Španjolaca još od Eura '88. Posebno su bolni bili porazi u finalu EP-a 2008 i u polufinalu SP-a 2010, a u zadnjem susretu su Španjolci razbili Njemačku 6-0 u Ligi nacija 2020.

Ipak ovo je neka nova, posložena Njemačka koja je nošena publikom tako da će utakmica u Stuttgartu biti prava nogometna poslastica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ništa slabija utakmica neće biti u Hamburgu. Ronaldo protiv Kyliana Mbappéa. Bit će to dvoboj najboljeg strijelca u povijesti prvenstva sa zvijezdom Francuske, koja još nije krenula na europskima onako kako je pokorila Svjetsko prvenstvo.

Francuska ima motiva vratiti Portugalcima za bolan poraz u finalu EP-a 2016. u kojem su bili domaćini. U međusobnim omjerima Francuzi su kudikamo bolji s čak 19 pobjeda. Portugal je slavio šest puta, posljednji put upravo 2016. Triput je rezultat bio izjednačen kao što se dogodilo i u zadnjem njihovom susretu u Ligi nacija 2021.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Koje god od ovih reprezentacija prođu dalje, jedno je sigurno: u polufinalu nas čeka još jedan nogometni spektakl na uzbudljivome Europskome prvenstvu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC 18
Gledaj užvio 13.srpnja
VOYO logo