'TO NE VODI NIGDJE' / Tenzije u prvom protivniku Hrvatske na Euru: 'Mislim da se iz ovoga nepotrebno stvara slučaj'

Image
Foto: Profimedia

Novinari su u ponedjeljak na okupljanju španjolske reprezentacije u predgrađu Madrida upitali Simona o mišljenju kolege

3.6.2024.
18:35
Profimedia
VOYO logo

Vratar španjolske nogometne reprezentacije Unai Simon primio je u prosjeku najmanje golova u španjolskom prvenstvu braneći za Athletic Bilbao, ali je poručio da se tek mora izboriti za mjesto na vratima Furije protiv Hrvatske na otvaranju Europskog prvenstva.

Image
PREMA NAJAVAMA /

Talijani se dodatno mobiliziraju uoči Eura: 'Fantastici cinque' u njihovom taboru

Image
PREMA NAJAVAMA /

Talijani se dodatno mobiliziraju uoči Eura: 'Fantastici cinque' u njihovom taboru

Simon je u 36 utakmica primio 33 gola pa je s prosjekom od 0.92 primljenih golova osvojio Trofej Zamora. Tu nagradu, nazvanu po nekadašnjem španjolskom vrataru Ricardu Zamori, dodjeljuju novine Marca čuvaru mreže s najmanje primljenih golova u sezoni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No Simonov reprezentativni kolega Alex Remiro, inače suparnik iz baskijskog rivala Real Sociedada, smatra da Simon nije među najbolja tri vratara španjolske lige. Remiro, upitan da navede trojicu najboljih, naveo je Andrija Lunina iz Real Madrida, Giorgija Mamardahsvilija iz Valencije i Marca-Andre Ter Stegena iz Barcelone.

Rekao je, međutim, da je 'Simon imao sjajnu sezonu' u kojoj je s Athleticom osvojio španjolski Kup premda nije branio u tom natjecanju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Novinari su u ponedjeljak na okupljanju španjolske reprezentacije u predgrađu Madrida upitali Simona o mišljenju kolege.

"Zašto bih morao uopće biti među tri najbolja", odgovorio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mislim da se iz ovoga nepotrebno stvara slučaj. Takvi komentari ne vode nigdje, njima se valjda pokušava destabilizirati", dodao je o polemici koja je nastala u medijima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ter Stegen se s 27 primljenih golova u 28 utakmica našao na drugom mjestu u utrci za Trofej Zamora, a Remiro je s 36 golova u 36 utakmica bio treći.

"Svatko ima svoje mišljenje o tome tko je najbolji. Ja također ne mislim da sam među najbolja tri vratara u ligi", rekao je Simon. Napomenuo je da su Mamardahsvili, Ter Stegen i Jan Oblak iz Atletico Madrida svjetska klasa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Lunin je po meni bio najbolji u protekloj sezoni premda nije nastupio u 28 utakmica kako bi se natjecao za Zamoru", dodao je.

Španjolski izbornik pozvao je Simona, Remira i Davida Rayu iz londonskog Arsenala za Europsko prvenstvo. Jedan od njih će 15. lipnja stati među vratnice u prvoj utakmici protiv Hrvatske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Za Athletic, i mene kao njegovog vratara, puno znači što sam osvojio 'Zamoru" jer dugo nismo dobili taj trofej", izjavio je Simón. "No ovdje u reprezentaciji sva trojica vratara počinjemo od nule. Ovo natjecanje je posve drugačije. Borimo se tko će nastupiti u debiju protiv Hrvatske", dodao je.

Simon, iza kojeg je 39 nastupa za Španjolsku, prije godinu dana je u finalu Lige nacija protiv Hrvatske obranio dva udarca s bijele točke prilikom raspucavanja jedanaesteraca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Time je doprinio osvajanju tog natjecanja. Remiro je, pak, upisao prvih 45 minuta u prijateljskoj utakmici s Kolumbijom odigranoj u ožujku. Raya je u toj utakmici branio preostalih 45 minuta, što mu je bio četvrti nastup za Španjolsku.

Ako voliš
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo