VATRENI GLAVNA TEMA /

Remi Hrvatske odjeknuo svjetskim medijima: 'Bliži se kraj jedne ere za Hrvatsku?'

Image
Foto: Luka stanzl/PIXSELL

Gol Klausa Gjasule za 2-2 Marca naziva poetičnom pravdom, jer ipak se lopta odbila od Gjasulu za Sučićev gol, dok su naveli kako je kraj utakmice 'završetak koji zaustavlja srce'

19.6.2024.
19:24
Luka stanzl/PIXSELL
VOYO logo

Hrvatska nogometna reprezentacija je utakmicu 2. kola Europskog prvenstva skupine B s Albanijom u Hamburgu završila rezultatom 2-2, a u nastavku donosimo reakcije svjetskih medija.

Španjolski list Marca navodi kako je prvo poluvrijeme utakmice 2. kola skupine B, Hrvatska - Albanija, u Hamburgu proteklo bez reakcije hrvatske reprezentacije, pretjerano sporo i predvidljivo, bez ideja, kreativnosti i vodstva te dalje navode kako je izbornik Zlatko Dalić bio prisiljen dignuti svoju ekipu te je zato odmah na početku drugog poluvremena uveo Maria Pašalića i Luku Sučića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
'DRUGO FINALE' /

Sučić poslao poruku Daliću: 'Ovako moramo protiv Italije'

Image
'DRUGO FINALE' /

Sučić poslao poruku Daliću: 'Ovako moramo protiv Italije'

Također navode kako je Hrvatska ubacila u veću brzinu dok Albanija nije imala drugog izbora osim da naprave korak unazad i pokušaju obranu učiti svojom vrlinom, što se nije pokazalo tako sjajno.

Ulazak Ante Budimira nazivaju još jednim obratom za Hrvatsku, a Budimira nazivaju 'akterom dva pogotka koja su preokrenula utakmicu', asistencijom Andreju Kramariću za 1-1 te potom prepuštanjem mjesta Sučiću koji je zabio za 2-1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gol Klausa Gjasule za 2-2 Marca naziva poetičnom pravdom, jer ipak se lopta odbila od Gjasulu za Sučićev gol, dok su naveli kako je kraj utakmice 'završetak koji zaustavlja srce'.

"Hrvatska i Albanija svoju 'obvezu' riješile remijem koji im uvelike ugrožava nastup u osmini finala i ako u zadnjem kolu protiv Italije i Španjolske ne osvoje tri boda, morat će spakirati kofere, ali moglo bi se dogoditi da skupina završi s četiri momčadi s četiri boda, a opći prosjek golova bi se trebao koristiti za odlučivanje o posljednjoj momčadi u skupini koja bi se oprostila od Europskog prvenstva u Njemačkoj", piše Marca.BB

Britanski medij BBC, uz sve ostalo, postavio je pitanje "Bliži se kraj jedne ere za Hrvatsku?", uz sve rezultate koje je Hrvatska postigla posljednjih godina čini se nezamislivim da bi ova reprezentacija mogla pasti na prvoj prepreci u Njemačkoj, te također navode da je Hrvatska imala sreće s drugim golom, koji nazivaju 'donekle sretnim kroz autogol', te da su trebali imati dovoljno snage i energije da završe utakmicu, međutim su se zavalili i to se pokazalo skupim potezom jer je Albanija još jednom pronašla svoju energiju da nastavi i uhvati dramatično izjednačenje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Talijanski list La Gazzetta dello Sport naziva Luku Modrića neprepoznatljivim, ističe kako Marcelo Brozović luta besciljno i kako Mateo Kovači Ivan Perišić nemaju utjecaja, te kako "Hrvatska dominira u posjedu lopte, ali nikada nije opasna", a sveukupni komentar na utakmicu je "Konačnih 2-2, ne vjeruju ni Hrvati, ni Albanci, a Italija se smiješi."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo