IGRA MILIJUNA / Otkriveni najvrjedniji sastavi Eura u Njemačkoj: Hrvatske nema među Top 10

Image
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Najvrjedniji Vatreni je Joško Gvardiol sa 75 milijuna eura, a iza njega su Mateo Kovačić s 30 te Josip Stanišić s 28 milijuna eura

12.6.2024.
6:15
Igor Kralj/PIXSELL
VOYO logo

Europsko nogometno prvenstvo 2024. počinje u petak navečer kada će se domaćin Njemačka suočiti sa Škotskom u Münchenu. Stotine tisuća navijača iz cijele Europe okupit će se u Njemačkoj na jednomjesečnom festivalu nogometa.

Image
'CVAJTA' ZA VRH EUROPE /

Eto što je Njemačka: Čak polovica stadiona za EURO su - drugoligaška!

Image
'CVAJTA' ZA VRH EUROPE /

Eto što je Njemačka: Čak polovica stadiona za EURO su - drugoligaška!

Među 24 nacije na 17. izdanju Europskog prvenstva bit će neki od najvećih, ali i najskupljih igrača na planetu. Transfermarkt složio je poredak najvrjednijih momčadi na Euru na temelju tržišnih vrijednosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Engleska ima najvrjedniju momčad na turniru s kombiniranom tržišnom vrijednošću svojih 26 igrača od 1,52 milijarde eura. Gareth Southgate na raspolaganju ima pet igrača čija je vrijednost procijenjena na 100 milijuna eura ili više - Harry Kane, Declan Rice, Bukayo Saka, Phil Foden i Jude Bellingham. Engleskoj će reprezentaciji zavidjeti mnoge nacije, ali unatoč širokom spektru talenata, nisu uspjeli osvojiti turnir od 1966. godine i bit će pod ogromnim pritiskom da isporuče rezultat.

Image
Foto: Screenshot/Transfermarkt

Francuska je na drugom mjestu po najvrjednijim momčadima na Euru, a Mbappé je njezin najvrjedniji igrač sa 180 milijuna eura. Mbappé će se povezati s Aurélienom Tchouaménijem i Eduardom Camavingom u Real Madridu, a vezni dvojac su druga dva francuska igrača čija se vrijednost procjenjuje na 100 milijuna eura ili više. Jedina druga nacija čija vrijednost momčadi prelazi granicu od 1 milijarde eura je Portugal, ali Ronaldo više nije njihova zvijezda. Ovaj 39-godišnjak više nije zajamčeni starter te ima šestu najnižu tržišnu vrijednost u portugalskoj momčadi s 15 milijuna eura. Dok Portugal nema igrača čija je vrijednost veća od 100 milijuna eura, ali Rúben Dias, Bruno Fernandes i Bernardo Silva ostaju igrači najviše razine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Španjolska ima četvrti najvrijedniji sastav (966 milijuna eura), a Rodri je njihova najvrednija zvijezda sa 120 milijuna eura, dok je 16-godišnji Lamine Yamal (90 milijuna eura) jedan od onih koje treba gledati. Njemačka ima peti najvrijedniji sastav (851 milijun eura) s Wirtzom (130 milijuna eura) i Jamalom Musialom (120 milijuna eura) za koje se smatra da će biti među zvijezdama turnira.

Raspored utakmica Europskog nogometnog prvenstva u Njemačkoj 2024.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Među najskupljih deset nema Hrvatske čija se vrijednost procjenjuje na 327.70 milijuna eura, a spomenimo i kako je iz naše skupine Italija na sedmom mjestu sa 706 milijuna eura, dok albanska momčad ima najnižu kombiniranu tržišnu vrijednost na turniru od 112 milijuna eura.

Najvrjedniji Vatreni je Joško Gvardiol sa 75 milijuna eura, a iza njega su Mateo Kovačić s 30 te Josip Stanišić s 28 milijuna eura. Lovro Majer i Martin Baturina zaokružuju Top 5 s 20 milijuna eura.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Love island uk
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo