NOSIO FURIJU /

Olmo nakon izbacivanja Njemačke: 'Kakvu momčad imamo! Srce je uvijek važnije od nogu'

Image
Foto: Profimedia

'Sada se moramo smiriti jer nas za četiri dana čeka polufinale'

6.7.2024.
0:02
Profimedia
VOYO logo

Izjave nakon četvrtfinalne utakmice EURA nogometaša Španjolska - Njemačka:

Image
KRAJ ERE /

Španjolska srušila snove legendarnog Nijemca: Kroos porazom završio karijeru

Image
KRAJ ERE /

Španjolska srušila snove legendarnog Nijemca: Kroos porazom završio karijeru

Španjolski veznjak Dani Olmo, strijelac prvog gola i asistent za drugi pogodak svoje reprezentacije koji je proglašen za igrača utakmice:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Presretan sam. Kakvu sjajnu momčad imamo! Kakva sreća! Pobjeda pripada svima nama, ova skupina igrača koju imamo je najvažnija. Srce je uvijek važnije od nogu, ali sada se moramo smiriti jer nas za četiri dana čeka polufinale. Uživat ćemo, proslaviti, ali mirno”.

 Strijelac pobjedničkog gola za Španjolsku u 119. minuti Mikel Merino:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Iskreno, iscrpljen sam. Sada me još samo adrenalin drži. Postići ovako važan gol je jedinstveni trenutak, ali iza njega je jako puno rada, pogotovo od strane mojih suigrača koji su jako puno radili. Primiti gol u samoj završnici drugog poluvremena je bio udarac za nas, ali mislim kako smo zaslužili prolazak. Ovo je mogao biti finale kako europskog tako i svjetskog prvenstva, a mi smo pokazali kako smo velika momčad”.

Njemački veznjak Toni Kroos kojemu je ovo bila posljednja utakmica u karijeri:

"Neću reći kako je ovo bilo brutalno, ali dali smo sve od sebe jer nismo željeli izgubiti i bili smo jako blizu da u tome i uspijemo. Sada naše ispadanje baca sjenu na sve to, željeli smo napraviti nešto veliko, ali taj je san sada završio. Igrali smo dobar turnir, a teško je prihvatiti ispadanje kada smo bili vrlo blizu plasmanu dalje. Ipak, moramo biti ponosni jer smo napredovali, a meni je drago što sam pomogao Njemačkoj kao nogometnoj naciji da opet ima nadu. Uvjeren sam kako će ova momčad u budućnosti imati uspjeha”.

Njemački izbornik Julian Nagelsmann:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Teško je zadržati suze, moji igrači danas nisu zaslužili izgubiti. Španjolska je u drugom poluvremenu imala samo dvije prilike, mislim kako smo mi bili bliži pobjedi, pogodili smo vratnicu, imali šanse udarcima glavom. Ovo je bolno i trebat će vremena da se oporavim jer vjerujem kako više neću imati priliku voditi reprezentaciju kao domaćina velikog natjecanja”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo