Ponosan na momčad / Kek se oglasio nakon povijesnog uspjeha: 'Dokazali smo da pripadamo ovamo, nismo htjeli doći kao turisti'

Image
Foto: Profimedia

Nakon povijesnog uspjeha Slovenije izjavu je dao njihov trener, Matjaž Kek

26.6.2024.
9:01
Profimedia
VOYO logo

Slovenija je u utorak odigrala 0-0 s Engleskom i osigurala plasman u završnicu Europskoga prvenstva. Momčad Matjaža Keka napravila je povijesni upjeh prvi put prošavši u završnicu nekoga turnira nakon osamostaljenja. Slovenci su bili blizu na Svjetkome prvenstvu 2010., no tada je bila kobna upravo Engleska.

Image
POD POVEĆALOM /

'Brozović nije problem reprezentacije. Majer i Juranović nisu se baš ubili da mu pomognu'

Image
POD POVEĆALOM /

'Brozović nije problem reprezentacije. Majer i Juranović nisu se baš ubili da mu pomognu'

Nakon velikog rezultata izbornik Slovenije dao je izjavu za slovensku televiziju:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“To je sport. Prije nekoliko dana smo se igrali, prst je pokazivao lijevo, desno, gore i opet dolje. Mislim da smo u ove tri utakmice - u skupini koja nije bila nimalo laka - dokazali da nam je ovdje mjesto. Mislim da nikome od protivnika nismo previše dopuštali. Jasno je da smo danas patili u drugom poluvremenu i da u pojedinim trenucima, kada nam malo padne fizička snaga, pada koncentracija i postajemo previše pasivni. Ali i ova utakmica je pokazala, pogotovo prvo poluvrijeme, da smo sposobni neke stvari napraviti na stvarno visokoj razini. Naravno, igrali smo protiv ekipe koja vrijedi mnogo više, ali ne želim o tome govoriti u financijskom smislu. Želim govoriti o motivu, izazovu. Zajedno s kapetanom na čelu, svi smo rekli da ovdje ne želimo biti turisti. Motiviralo nas je još više to što su nas neki jednostavno prekrižili. Možda će se netko sjetiti što sam rekao nakon izvlačenja – samo neka se smiju. Čestitke dečkima, cijelom kampu. Čak su i mediji uvijek dodavali svoje kako bismo bili još motiviraniji, još ljući, a u ljutnji uvijek imamo kvalitetu”, rekao je Kek

Bivši trener Rijeke bio je iznimno ponosan na svoju momčad:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Njihova je mentalna snaga priča o kojoj bi se moglo raspravljati, pisati i proučavati. Možda ćemo više o tome drugi put, ali jednom – briljantno, fantastično. Bravo, momci!”

“Na početku drugog poluvremena bili smo malo previše pasivni. Zakazala je i fizika, naravno, iza nas su tri utakmice. Ali vjerujem da smo sada dokazali da zaslužujemo biti ovdje. Moramo se dobro odmoriti. Hvala svim navijačima i nadam se da nikoga nismo razočarali, iako su mnogi bili skeptični. Budimo pozitivni, hvala svima, Slovenija ide naprijed", rekao je Kek za slovenski RTV.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Igračem utakmice proglašen je Adam Gnezda Čerin, koji je na meti Dinama. Slovesnki reprezentativac također je dao izjavu.

"Prije dvije godine igrali smo protiv Srbije i izgubili 4-1 u Beogradu. To je bio trenutak kad se sve preokrenulo i od tada smo samo rasli kao momčad. Bio je to proces kroz koji smo izgradili generaciju, a ova je generacija ostvarila nešto što ni jedna prije nije uspjela. Nagrađeni smo za svoj rad u posljednjih nekoliko godina", rekao je Čerin.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
ZA ELISU
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo