Presica nakon Vatikana / Pašalić o papi Franji i njegovoj poruci: 'Nadam se da će biti kako je predvidio'

Image
Foto: Nick Potts/PIXSELL

Hrvatska nogometna reprezentacija vratila se iz Vatikana, a pred medije je izašao Mario Pašalić

5.6.2024.
20:10
Nick Potts/PIXSELL
VOYO logo

Nakon povratka iz Vatikana, gdje su Vatreni otišli na audijenciju kod pape Franje, održana je nova press-konferencija. Ovoga puta pred medije se pojavio novo pridošli Mario Pašalić.

Image
SUSRET U VATIKANU /

Papa Franjo primio Modrića i ekipu pa na poklon dobio kožatnu loptu i dres

Image
SUSRET U VATIKANU /

Papa Franjo primio Modrića i ekipu pa na poklon dobio kožatnu loptu i dres

Zlatko Dalić poštedio je Marija u utakmici sa Sjevernom Makedonijom budući da je veznjak Atalante tek u nedjelju završio s klupskim obavezama, kad je odigrao posljednje kolo Serije A protiv Fiorentine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najprije je bio upitan audijenciji kod pape i kakva je dojam ostavio na njega.

"Lijepa prilika za sve, ostavio je super dojam. Bilo je opušteno, stvarno je bio dosta opušten, nije bilo sve formalno, znao je nabaciti koju 'bazu'. Sve skupa, poseban doživljaj, nije nešto što ti se često događa u životu.", rekao je Pašalić

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zatim je bio upitan da komentira papinu izjavu: 'Na posljednjem Svjetskom prvenstvu bili ste treći, ovaj put budite prvi ili drugi!'

"Dosta je upoznat, prati nogomet, s obzirom na to da je Argentinac nije ni čudno, stvarno je bilo lijepo. Nadam se da će biti kako je predvidio. Nismo se dotakli polufinala u Katru. Cijeli taj posjet, kad uđeš tamo u baziliku, Vatikan, stvarno smo svi počašćeni što smo imali tu priliku."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon toga Pašalić je bio upitan o suigračima u reprezentacijama s kojima će Vatreni igrati u skupini.

"Djimsiti je jedan od ključnih igrača Albanije, već smo dugo skupa u Atalanti, ove sezone je posebno dobro nastupao, bio je stožerni igrač, radi se o jako dobrom stoperu. Scamacca je stigao iz Engleske, prvi dio sezone se mučio, kasnije proigrao. Ima fantastičan udarac, fizički je igrač", bio je pun poštovanja Mario

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Upitan o atmosferi u momčadi i stanju s ozljedama Mario je rekao:

"Svi su u konkurenciji, imali smo prvih par dana nekakve fešte, sve je u savršenom tonu prošlo. Imamo važnu utakmicu protiv Portugala, tamo će izbornik dobiti neke odgovore ako ih još traži, pa put u Njemačku."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A kakvu utakmicu očekuje protiv Portugala, Pašalić je izjavio:

"Očekujemo jako tešku utakmicu, oni su nam kroz povijest jako nezgodan protivnik. Nismo ih još nikad pobijedili, ovo je prilika za to."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

O praćenju pripremnih utakmica Španjolske, Albanije i Italije nije previše govorio:
"Za sada se još pripremamo za Portugal, onda slijedi Španjolska. Poznata je floskula 'idemo utakmicu po utakmicu', ali stvarno tako idemo."

Španjolci, zabili ste im na prošlom Euru u onoj ludoj 5:3 utakmici. S druge strane Liga nacija, 0:0, tvrda utakmica, što očekujete?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I za kraj u pitanju o Španjolcima nije se mogao zaobići Marijev gol na prošlome Euru protiv Furije, ali ni loš rekord Vatrenih u zadnjim susretima s njima.

"Nadam se da će rezultat otići u našu stranu. Kakva god utakmica bila, bitno je da nama odu tri boda", zaključio je Pašalić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Love island uk
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo