SUSRET U VATIKANU / Papa Franjo primio Modrića i ekipu pa na poklon dobio kožatnu loptu i dres

Image
Foto: Profimedia

Vatreni su se s papom Franjom trebali sastati prošle godine, ali je audijencija otkazana jer je Papa morao na izvanrednu operaciju

5.6.2024.
12:41
Profimedia
VOYO logo

Hrvatska nogometna reprezentacija bila je na privatnoj audijenciji kod pape Franje u Vatikanu.

Image
ZLATNA GENERACIJA /

Dalić skroman u ambicijama za EURO, a otkrio i što slijedi nakon Modrićeva odlaska

Image
ZLATNA GENERACIJA /

Dalić skroman u ambicijama za EURO, a otkrio i što slijedi nakon Modrićeva odlaska

“Dok vi igrate nogomet, momčad ste i imate čast predstavljati vaš narod. Upravo ovo “biti momčad” je aspekt u sportu koji volim naglasiti zato što je usporedba društvenog života, u različitim ambijentima u kojima se s drugima živi i radi. Individualni potezi su važni, maštovitost, kreativnost... No, ako prevlada individualizam, onda se narušava cjelokupna dinamika i ne dostiže se cilj. Zato vam hvala što dajete primjer kako biti momčad!”, poručio je papa Franjo u prigodnom pozdravnom govoru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predsjednik HNS-a Marijan Kustić poklonio je Papi dres Hrvatske reprezentacije s imenom Franjo i brojem 1 te kožatnu nogometnu loptu.

Image
Foto: Profimedia

"Velika nam je čast što smo imali prigodu susresti se sa Svetim Ocem i hvala mu na blagoslovu i lijepim riječima koje nam je uputio. Ponosni smo što kroz nogomet imamo privilegiju predstavljati hrvatski narod. Vjerujem da je svijet upravo kroz našu nogometnu reprezentaciju upoznao Hrvate kao talentiranu, strastvenu i hrabru naciju kojoj su vjera u Boga te ljubav prema obitelji i domovini najvažnije vrijednosti. Slike naših igrača kako slave svoju vjeru u Boga u najvećim trenutcima hrvatskog nogometa obišle su svijet i pokazale koliko je vjera važna u životima naših igrača. Zbog toga nam je svima ovaj susret bio od neprocjenjive vrijednosti”, rekao je predsjednik HNS-a Kustić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Profimedia

“Blagoslovljeni smo što smo imali priliku susresti se sa Svetim Ocem. Slogan naše reprezentacije je samo jedna riječ, a to je obitelj. Obiteljske vrijednosti temelj su svih naših uspjeha. Zajedništvo, jedinstvo, suradnja, poštovanje, podrška, prijateljstvo, ljubav i vjera: to je ono što ova reprezentacija predstavlja, promovira i živi iz dana u dan. Ovaj susret dodatno nas je inspirirao da nastavimo istim smjerom, dostojno predstavljati naš narod i domovinu.”, istaknuo je izbornik Vatrenih Zlatko Dalić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Na posljednjem Svjetskom prvenstvu bili ste treći, ovaj put budite prvi ili drugi!”, rekao je na kraju audijencije papa Franjo u neformalnom obraćanju Vatrenima. 

Poslije audijencije, zagrebački pomoćni biskup Ivan Šaško proveo je Vatrene i delegaciju HNS-a kroz Baziliku Svetog Petra, a zajednička molitva izgovorena je kod oltara Svetom Ivanu Pavlu II, kojoj je prethodilo zajedničko fotografiranje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vatreni su se s papom Franjom trebali sastati prošle godine, ali je audijencija otkazana jer je Papa morao na izvanrednu operaciju.

Trenutačno naši nogometaši u Rijeci odrađuju posljednje pripreme za nadolazeće Europsko prvenstvo, a u subotu ih očekuje prijateljska utakmica s Portugalom u Lisabonu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Love island uk
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo