Kalkulacije /

Sve je jasno: Evo što nam treba protiv Italije za prolaz u drugi krug

Image
Foto: Luka stanzl/PIXSELL

Nakon pobjede Španjolske sada je jasno što treba Vatrenima za prolaz

20.6.2024.
23:14
Luka stanzl/PIXSELL
VOYO logo

Španjolska je u četvrtak svladala Italiju 1-0 i osigurala prvo mjestu skupine B na Europskome prvenstvu. Sada su neke stvari malo jasnije uoči posljednjeg kola skupine B u kojem će Hrvatska tražiti prolaz preko Talijana. Vatreni zasad imaju samo jedan bod i zbog loše gol razlike (-3) nalazi se na začelju grupe. Albanci su treći, također s jednim bodom, dok Talijani imaju tri boda.

Image
OSVOJILI NAŠU SKUPINU /

Španjolci dominirali i nakon autogola Talijana osigurali plasman u osminu finala

Image
OSVOJILI NAŠU SKUPINU /

Španjolci dominirali i nakon autogola Talijana osigurali plasman u osminu finala

Računica je jasna. Hrvatskoj treba pobjeda protiv Italije. U tome slučaju Hrvatska bi završila druga u skupini ako Albanija ne napravi čudo i svlada Španjolsku. Ako Albanija svlada Španjolsku, a Vatreni ne napune dovoljno talijansku mrežu, Hrvatska bi bila treća, ali bi s četiri boda najvjerojatnije bila među četiri najboljih trećeplasiranih reprezentacija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ako dođe do remija na utakmici u Leipzigu, stvari se mogu jako zakomplicirati za Hrvatsku. Tada se mora puno toga poklopiti za Vatrene. Tu najprije Albanija mora izgubiti kako bi Hrvatska ostala treća. Zatim se moraju poklopiti rezultati iz skupina A i C. U skupini A u zadnjem kolu Škotska i Mađarska moraju odigrati izjednačeno. Tada bi Škoti imali isti broj bodova kao Vatreni, ali goru gol razliku zbog poraza od Nijemaca 5-1.

S pobjedom smo sigurni

U skupini C moraju se poklopiti dva rezultata u obje utakmice zadnjeg kola. Slovenija trenutno ima dva gola i treba izgubiti od Engleza s više od tri gola razlike. Srbija također mora izgubiti od Danske. Svi ostali rezultati dali bi prednost susjedima nad Hrvatskom u poretku trećeplasiranih.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naravno ostaju još dodatne kalkulacije koje se mogu mijenjati nakon što završi drugo kolo, ali sve to treba zanemariti u ponedjeljak. Vatreni moraju napasti tri boda jer time onda ovise o sebi samima i pobjedom nad Talijanima gotovo sigurno bi osigurala osminu finala.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo