OSVOJILI NAŠU SKUPINU / Španjolci dominirali i nakon autogola Talijana osigurali plasman u osminu finala

Image
Foto: profimedia

Tijek dvoboja Španjolske i Italije pratili ste uživo na portalu Net.hr

19.6.2024.
12:13
profimedia
VOYO logo

Španjolska - Italija

1-0

Španjolska: Unai Simón; Carvajal, Le Normand, Laporte, Cucurella; Fabián Ruiz, Rodri, Pedri; Yamal, Morata, Williams

Italija: Donnarumma; Di Lorenzo, Bastoni, Calafiori, Dimarco; Jorginho, Barella; Frattesi, Pellegrini, Chiesa; Scamacca

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Španjolska je u utakmici drugog kola Skupine B Europskog nogometnog prvenstva svladala Italiju 1-0 u Gelsenkirchenu.

Image
JAVLJANJE IZ BERLINA /

Kustić ekskluzivno za RTL: 'UEFA je otvorila postupak protiv Hrvatske, a Daliću sam rekao samo jednu stvar'

Image
JAVLJANJE IZ BERLINA /

Kustić ekskluzivno za RTL: 'UEFA je otvorila postupak protiv Hrvatske, a Daliću sam rekao samo jednu stvar'

Prva velika prilika na utakmici dogodila se već u drugoj minuti. Nico Williams odlično je ubacio s lijeve strane. Pedri se našao u talijanskome šesnaestercu i s nekoliko metara je pucao glavom, ali obranio je Donnarumma. Španjolci su u potpunosti preuzeli početak utakmice i prvih pet minuta nisu dali Talijanima disati. Velike probleme na lijevoj strani im je stvarao Nico Williams.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: profimedia

U 10. minuti nova prilika za Španjolce. Morata se izvukao na lijevo krilo i sjajno ubacio Nicu Williamsu koji je loše uputio udarac glavom pored gola. Prva priliku za Italiju imao je Scamacca koji se gotovo našao u poziciji jedan na jedan sa Simonom, ali je pri tome napravio prekršaj nad Laporteom.

U 24. minuti novi bljesak Lamine Yamala koji je nanizao talijansku obranu, ušao u šesnaesterac i dodao Morati koji puca u teškoj poziciji , ali je Donnarumma na mjestu. Minutu kasnije opet je Donnarumma spasio Talijane sjajnom obranom dalekometnog udarca Ruiza s više od dvadesetak metara. Španjolci su i dalje dominirali posjedom dok su Talijani tražili prilike iz kontri, no još nisu ozbiljnije zaprijetili Španjolskoj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Fabian Ruiz ponovno je zapucao izdaleka u 41. minuti, no ovoga puta udarac uopće nije bio opasan te je Donnarumma lako pokupio loptu. Talijani su na prvi udarac čekali do 45. utakmice kada je u jednom kontra napadu zapucao Chiesa, no lopta je otišla daleko. U 47. minuti žuti karton dobio je Rodri. Španjolski veznjak zbog toga će propustiti utakmicu s Albanijom.

Image
Foto: profimedia

Španjolci su imali novu veliku šansu u 52. minuti. Nakon sjajne akcije Cucurella je sjajno iz lijevog kuta dao povratnu Pedriju koji s pet-šest metara šalje loptu pored talijanskog gola. U 55. minuti Španjolci su napokon dobru igru okrunili golom. Opet je ubacio Williams Morati koji je zapucao na prvoj stativi. Donnarumma je obranio loptu, ali ona je nesretno udarila Calafiorija i otišla u mrežu Talijana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Španjolci su nastavili pritiskati. U 58. minuti novi opasni udarac iz daleka uputio je Morata, ali opet brani Donnarumma. Minutu kasnije Španjolci su gotovo povećali vodstvo iz kornera, ali je Cambiaso očistio loptu s crte. Nastavilo se 'bombardiranje' Donnarumme. Yamal je imao odličan dalekometni felš udarac s desne strane, ali centimetri su ga dijelili od pogotka.

Imali su Talijani opasnu akciju u 66. minuti. Sjurio se Cristante po desnoj strani i poslao sjajnu prizemnu loptu u peterac, no nitko od Talijana nije bio na lopti. U 70. minuti dogodila se najbolja prilika Španjolaca nakon autogola Calafiorija. Nico Williams sjajno je zapucao s ruba šesnaesteraca, ali prečka je spasila Azzure. Talijani su u posljednjih deset minuta preuzeli incijativu, ali bez nekih konkretnih prilika. U 86. minuti Cristante je opasno ubacio iz kornera. Loše je reagirala španjolska obrana u iznošenju lopte, ali je Simon bio na mjestu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U 91. minuti Španjolska je ponovno bila u gol šansi. Perez je sjajno nanizao Talijane po lijevoj strani i našao se u šesnaestercu Italije, ali Donnarumma je obranio. Minutu kasnije Perez se našao u poziciji jedan na jedan s Donnarummom, no opet je talijanski golman bio uspješniji. Bilo je to sve i na kraju Španjolska zasluženo uzima sva tri boda.

Najava:

Španjolci su Euro otvorili velikom pobjedom nad Hrvatskom (3:0) u prvom kolu i u drugu utakmicu, protiv aktualnog europskog prvaka Italije, ulaze s puno samopouzdanja. Talijani su također pobjedom otvorili Euro. Svladali su Albaniju 2:1 nakon što su primili gol u prvoj minuti pa obje ekipe u ovaj okršaj ulaze s po tri boda na kontu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Raspored utakmica Europskog nogometnog prvenstva u Njemačkoj 2024.

Azzurri su pobijedili Španjolsku na oba svoja posljednja dva Eura, prvo s 2-0 u osmini finala prije osam godina, a na prošlom Euru u polufinalu i plasirali se u finale gdje su protiv Engleza uzeli titulu nakon raspucavanja jedanaesteraca.Talijani su svjesni da je sada pred njima jako težak zadatak, ali njihov branič Alessandro Bastoni istaknuo je da će se "usredotočiti na slabosti Španjolske i tamo ih udariti".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ako voliš
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo