PUT NJEMAČKE / Gradovi domaćini Eura 2024.: Düsseldorf ima 'najduži bar' na svijetu, ali i bulevar luksuznih trgovina

Image
Foto: Shutterstock

Düsseldorf je glavni grad bogate njemačke pokrajine Sjeverna Rajna-Vestfalija koji leži na rijeci Rajni, a u njemu i okolici živi oko 4.000 Hrvata

30.5.2024.
7:40
Shutterstock
VOYO logo

Düsseldorf je na naslovnice svjetskih medija došao početkom ove godine kada je na Europskom rukometnom prvenstvu srušen svjetski rekord po broju gledatelja na jednoj utakmici.

Image
PUT NJEMAČKE /

Gradovi domaćini Eura 2024.: Upoznajte Berlin, mjesto lude zabave i bogate povijesti

Image
PUT NJEMAČKE /

Gradovi domaćini Eura 2024.: Upoznajte Berlin, mjesto lude zabave i bogate povijesti

Naime, na Merkur Spiel-Areni utakmicu otvaranje Eura između Njemačke i Švicarske pratilo je čak 53,586 gledatelja. Taj nogometni stadion bit će i jedan od deset stadiona na kojem će se igrati Europsko nogometno prvenstvo koje će Njemačka ugostiti od 14. lipnja do 14. srpnja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za vrijeme Eura 2024. stadion će promijeniti ime u Düsseldorf Arena, a na njemu će se odigrati pet utakmica. Na njemu inače utakmice igra njemački drugoligaš Fortuna koja je nakon čudesnog preokreta Bochuma u doigravanju ostala bez prilike da ih sljedeće godine gledamo u Bundesligi.

Image

Düsseldorf je glavni grad regije s oko 4.000 Hrvata

Düsseldorf je glavni grad bogate njemačke pokrajine Sjeverna Rajna-Vestfalija koji leži na rijeci Rajni, a u njemu i okolici živi oko 4.000 Hrvata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sam grad ujedno je sinonim za modu, šoping, kulturu te telekomunikacije. Najpoznatija ulica svakako je Königsallee, bulevar dug kilometar poznat po uređenom kanalu, ali i luksuznim maloprodajnim trgovinama.

Turistima je svakako zanimljiva i zgrada Landtaga, odnosno regionalnog parlamenta zbog svog jedinstvenog oblika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Profimedia

Altbier u Altstadtu

Idiličan je Carlstadt, četvrt puna antikvarijata, galerija i trgovaca umjetninama. Nezaobilazan je svakako i stari dio grad - Altstadt. Središte je to noćnog života grada i mjesto gdje možete probati lokati Altbier, autohtono tamno pivo kojeg možete dobiti na svakom koraku. Što se piva tiče, popularan je i kölsch, koji se ipak više veže za obližnji Köln. Taj dio grada ima i nadimak 'najduži bar u svijetu'.

Image

Rheinturm pruža pogled na cijelu regiju

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najviša zgrada u gradu je 240.5 metara visok telekomunikacijski toranj Rheinturm, s kojeg se po lijepom vremenu, pruža pogled na veći dio cijele regije. Otvoren je svakodnevno, a posebna atrakcija na njemu je svjetlosni sat smješten na osovini tornja, koji je dizajnirao Horst H. Baumann, a zove se Lichtzeitpegel. Tu je i rotirajući sat koji se za vrijeme jednog sata okrene 360 stupnjeva.

Image
Foto: Shutterstock

Toranj je nalazi na uz rijeku Rajnu, uz koju je svakako preporučamo šetnju, ako ste u Düsseldorfu, jer vodi do dijela grada MedienHafen gdje možete uživati u zgradama slavnih arhitekata Franka O. Gehryja i Davida Chipperfielda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sve u svemu, grad koji ima dušu i danju i noću, te sigurno neće požaliti ako ga posjetite.

Image
Ako voliš
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo