Šokirao medije / Bivši rumunjski nogometaš o 'namještaljci' na Euru: 'Zašto riskirati? Sve je dogovoreno'

Image
Foto: Profimedia

Jedna utakmica skupine E uzbudila je mnoge teoretičare zavjera

24.6.2024.
12:57
Profimedia
VOYO logo

Trenutačno se igra posljednje kolo skupina na Europskome prvenstvu u Njemačkoj. I dok su neke reprezentacije poput Njemačke, Švicarske, Španjolske i Portugala već osigurale prolazak, prava drama odvija se u skupini E.

Image
UTAKMICA ODLUKE /

Tudor objasnio Talijanima: 'U značajnoj ste prednosti. Dalić? Znamo da ne može trajati vječno'

Image
UTAKMICA ODLUKE /

Tudor objasnio Talijanima: 'U značajnoj ste prednosti. Dalić? Znamo da ne može trajati vječno'

U toj grupi sve četiri reprezentacije prije zadnjeg kola imaju po tri boda. Za sad prvo mjesto zbog gol razlike drži Rumunjska, zatim Belgija, Slovačka i Ukrajina na zadnjem mjestu zbog poraza od 3-0 protiv Rumunja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mnogi su pokušali oblatiti dvoboj Rumunjske i Slovačke u zadnjem kolu kao potencijalnu namještenu utakmicu. Naime objema momčadima bi neriješeno odgovaralo, pa neki smatraju kako reprezentacije neće riskirati plasman. A u drugoj utakmici Belgija igra protiv Ukrajine i svi rezultati im odgovaraju da zadrže drugo i treće mjesto u skupini s četiri boda. Četiri boda vjerojatno bi bila dovoljna i Rumunjskoj i Slovačkoj kao trećeplasiranoj reprezentaciji koja bi osigurala osminu finala.

Mnogima se takva reakcija čini pretjeranom, ali slično je bilo Italiji 2004. kada je izvisila u skupini jer su u zadnjem kolu i Švedska i Danska prošle dalje remijem koji je pasao skandinavskim momčadima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prašinu je dodatno podigla izjava bivšeg rumunjskog reprezentativca, kontroverznog Danuta Lupa. 57-godišnjak tvrdi za rumunjski Antena Sport kako je sve dogovoreno.

"Kvalificirat ćemo se, remizirati sa Slovačkom. Dogovoreno je, bila bi šteta da oboje ne odemo. Zašto riskirati? Bila bi šteta! Na toj razini igrači se jako dobro slažu! Zašto riskirati? Zašto doživjeti nesreću?" rekao je Lupu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pitanje je koliko treba vjerovati bivšem rumunjskome nogometašu, budući da nakon nogometne karijere uglavnom puni rumunjske novine vozačkim skandalima i švercanjem novca u kutiji za cipele. Ipak, ako i dođe do remija Slovačke i Rumunjske, svakako će se gubitničke strane buniti te će tek tada početi prava drama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ako voliš
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo