JAKI SMO / Dalić prelomio i izabrao udarnih 11 za Španjolsku: Ovo su imena koja kreću u juriš na Furiju

Image
Foto: Profimedia

Kako sada stvari stoje, na Olimpijskom stadionu u Berlinu u dresu Hrvatske istrčat će: Livaković - Stanišić, Šutalo, Pongračič, Gvardiol - Modrić, Brozović, Kovačić - Majer, Budimir, Kramarić

Silvijo Maksan

Silvijo Maksan

Najviše voli raditi intervjue sa sportašima, odličan novinar i 'pravi terenac'

11.6.2024.
7:57
Profimedia
VOYO logo

Je li izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić donio odluku o udarnih 11 protiv Španjolske 15. lipnja? Smije se pretpostaviti da će postava koja je istrčala protiv Portugala u Oeirasu biti ona koja će otvoriti Euro za Hrvatsku u subotu u 18.00. Realno, 11-orica koji su igrali u Portugalu, dok nisu krenule izmjene, objektivno je najbolja postava koju Hrvatska ovog trenutka može ponuditi, a upravo je ta postava i umrtvila igru Portugala. Tih 11 pokazalo je najveću stabilnost u igri na najvećem testu.

Image
PET DANA PRIJE ŠPANJOLSKE /

Zlatko Dalić odmah se bacio na jako bitan zadatak vezan za svlačionicu: 'Ne treba nam to'

Image
PET DANA PRIJE ŠPANJOLSKE /

Zlatko Dalić odmah se bacio na jako bitan zadatak vezan za svlačionicu: 'Ne treba nam to'

Image

Sve o Europskom nogometnom prvenstvu, ekskluzivne podcaste, intervjue, priče, reportaže, najaktualnije vijesti, rezultate, možete čitati, pratiti, gledati - OVDJE.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zlatko Dalić u Portugalu je otkrio karte i to je sad jasno. Zašto mijenjati prokušani recept i dobitnu formulu protiv slične reprezentacije kao Portugal? Kako sada stvari stoje, na Olimpijskom stadionu u Berlinu u dresu Hrvatske istrčat će: Livaković - Stanišić, Šutalo, Pongračič, Gvardiol - Modrić, Brozović, Kovačić - Majer, Budimir, Kramarić.

Očekuje se kako je Majer definiran za desnu stranu nakon izdanja u pripremnim susretima. Ivan Perišić bi protiv Španjolske trebao započeti na klupi. Ista stvar je i s Brunom Petkovićem. Međutim, od njih se obojice očekuje velik doprinos na turniru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Profimedia

Zlatko Dalić budno prati stanje Ivana Perišića koji je u Lisabonu pretrpio nekoliko ozbiljnih startova, pokazao kako kod njega nema nikakvog straha od ozljede, ali svejedno, nije Perija skroz u onoj svojoj formi. No, nemojte se, kojim slučajem, iznenaditi ako Perišić osvane u prvih 11 protiv Španjolske. Dalić voli iznenaditi i ne otkrivati baš sve karte. Iako, za sad je više da neće.

Što se tiče Pongračića, on je dobio prednost pred Erlićem jer igra dobro u tandemu sa Šutalom, što ne znači nikako da Erlić ne igra. Igra i on i ima šansu za nastupom na Euru...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Josip Stanišić figurira kao prvi izbor na desnom braniču ispred Josipa Juranovića. Šutalo i Gvardiol nisu ni bili upitni, s tim da će se Gvardiol ubacivati po lijevoj strani kao lijevi bek - winger prema naprijed, kao što je to radio protiv Portugala, kao što to igra u Cityju. Gvardiol je pokazao da zna zabiti.

Image
Foto: Profimedia

Vezni red Brozović - Luka - Kova - standardno očekivan. Budimir bi trebao biti u napadu jer je zabio gol Portugalu i ove je sezone u formi života, a Kramarić će ordinirati iza njega, što on najviše voli, igrati malo povučenije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pitali smo Dalića na pressici prije osam dana na Rujevici, nakon sraza sa Sjevernom Makedonijom, ima li u glavi sastav za Španjolsku?

"Imamo u glavi veći dio svega toga, ne sve, ali ove će nam utakmice neke stvari potvrditi ili promijeniti, poslužit će nam za to. Nemamo velikih dilema, ali dečki se nameću, momci rade dobro, svaki trening je dobar. Bit će to drugačiji način i stil u odnosu na Albaniju. Nadam se da ćemo nakon Portugala imati potpuno jasnu sliku kako ćemo igrati protiv Španjolaca i što nas čeka. Bit će drugačije nego protiv Albanije, drugačiji stil, ali Bože moj. Nakon Portugala ćemo konkretizirati imena i sastav", kazao nam je Zlatko Dalić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Love island uk
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo