UTRKA S VREMENOM / Englezi strahuju uoči Srbije na Euru zbog svojih pet zvijezda; 'Southgate se preznojava'

Image
Foto: Profimedia

Telegraph tvrdi da će Judea Bellinghama, Phila Fodena, Bukaya Saku, Johna Stonesa i Lukea Shawa morati provjeriti i testirati prije utakmice sa Srbijom posebno, na velika opterećenja. Upitni su

Silvijo Maksan

Silvijo Maksan

Najviše voli raditi intervjue sa sportašima, odličan novinar i 'pravi terenac'

11.6.2024.
7:31
Profimedia
VOYO logo

Izbornik engleske nogometne reprezentacije Gareth Southgate strahuje pet dana prije otvaranja Eura za svoju reprezentaciju protiv Srbije u skupini C. Pet zvijezda Gordi Albiona pod upitnikom su. Točnije, kako je to The Sun opisao - "Pet ozljeda zabrinulo je Southgatea koji se preznojava uoči nedjeljnog sudara sa Srbijom. Ključni igrači mu nisu u željenoj formi"

Image
'HRVATSKA MOŽE DALEKO' /

Tri dana do početka Eura: 'Srbija momčadski nije nešto, Italija je vrlo skromna'

Image
'HRVATSKA MOŽE DALEKO' /

Tri dana do početka Eura: 'Srbija momčadski nije nešto, Italija je vrlo skromna'

Tri lava započinju svoju avanturu na Euru samo devet dana nakon tužnog poraza od 1-0 od Islanda na Wembleyu u prijateljskoj utakmici. Jude Bellingham jedan je od pet upitnika u pogledu fizičke spremnosti za Englesku na otvaranju Eura protiv Srbije i to zabrinjava posebno Engleze. Bukayo Saka i Phil Foden također bi mogli propustiti utakmicu u nedjelju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Southgate je zaprepastio navijače odabirom relativno neiskusne i mlade momčadi za Euro, izostavljajući velika imena kao što su Jack Grealish, James Maddison i Harry Maguire. A mogao bi biti prisiljen staviti u prvu momčad neke nove igrače, uključujući Anthonyja Gordona, Colea Palmera i Eberechija Ezea, puno prije nego što se očekivalo zbog pitanja o sposobnosti petorice stalnih igrača Engleske.

Telegraph tvrdi da će Judea Bellinghama, Phila Fodena, Bukaya Saku, Johna Stonesa i Lukea Shawa morati provjeriti i testirati prije utakmice sa Srbijom posebno, na velika opterećenja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kvintet su ključni igrači u Southgateovim početnih 11 kada su spremni. A njihovi bi izostanci bili veliki udarac jer Engleska želi započeti Euro s praskom. Bellingham je propustio prijateljske utakmice protiv Islanda i Bosne i Hercegovine nakon što je početkom mjeseca sudjelovao na veličanstvenom putu Real Madrida u Ligi prvaka", stoji u tekstu The Sun-a.

Dok je Foden u petak bio samo sjena sebe na Wembleyju iako je odigrao svih 90 minuta. Saka je izdržao samo pola sata s klupe nakon što je prošli mjesec propustio zbog ozljede. A Stones je izvučen na poluvremenu nakon što je dobio udarac u gležanj. Što se tiče Shawa, on je bio potpuno odsutan nakon što je nastupio samo 15 puta za Man United ove sezone i čini se da će sigurno propustiti prvi sraz protiv Srbije na turniru. To znači da će Kieran Tripper u nedjelju početi na lijevom beku. A ako ostale četiri zvijezde također budu po strani, Southgate će ostaviti dilemu oko odabira. Lewis Dunk, Ezri Konsa i Joe Gomez borit će se za mjesto uz Marca Guehija na poziciji središnjeg braniča.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Što je Southgate rekao o odbačenim engleskim zvijezdama?

Što je izbornik Gordi Albiona Gareth Southgate rekao o engleskim zvijezdama koje se morao odreći, nakon što je potvrdio svoju momčad od 26 igrača za Euro 2024.? Engleski novinari sad su mu ispisali izjave i objašnjenja (ne)odabira.

Harry Maguire

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Odluka o Harryju [Maguireu] u potpunosti se odnosila na njegovo fizičko stanje i oporavak od ozljede. Nema drugog razloga, on je jedan od naših najjačih središnjih braniča. Harry je malo napredovao, ali bilo je komplicirano i ne bismo ga imali u grupnoj fazi na raspolaganju. Bilo je previše prepreka koje smo morali proći, a da nam nije bilo jasno gdje bismo mogli stići i koliko bi ga imali u konačnici. Znajući da nemamo čistu računicu u ostatku zadnje linije, potrebni su nam igrači koji su u formi i spremni ići od samog početka do samog kraja, na glavu, moraju biti skroz u formi, do kraja. Bilo mi je teško donijeti tu odluku znate što osjećam prema Harryju, što je sve učinio za Englesku i za mene kao izbornika. "

Jack Grealish

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Upravo sam vodio stvarno težak razgovor s dečkom koji je shrvan. Jasno mi je da je ovo težak trenutak za njega".

James Maddison

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Madders [Maddison] i Jack [Grealish] bi nam pružili nešto drugačije, ali odluka je bila takva kakva je. Sve smo detaljno, svi zajedno, analizirali i odluke su donesene nakon analiza. Stojimo iza svojih odluka, iako smo mogli ići drugim putem. Dečki su veliki karakteri, sjajni suigrači i za suradnju. Tužno je što sam im morao priopćiti tu vijest, da ne idu na Euro".

Jarrad Branthwaite

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Malo je rano za Jarrada [Branthwaitea." ]. Imao je nevjerojatnu sezonu, bilo ga je dobro dobiti na terenu neku večer. Ali, naravno, u idealnom svijetu, željeli biste takav balans lijevih nogu. Da on bude ispred ostalih. Mislim da ne bi još išlo".

Jarell Quansah

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Jarell Quansah je ostao s nama. On nije imao iskustvo engleskog reprezentativca na Wembleyu za igru. Nadajmo se da nećemo trebati nikoga drugog zvati."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Love island uk
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo