NAJAVILI DVOBOJ /

Dalić: 'Petković i ja smo pričali'; Perišić: 'To što sam ovdje ne znači da krećem protiv Albanije'

Image
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL

Od 20 sati izbornik Dalić je uz Ivana Perišića najavio dvoboj s Albancima.

18.6.2024.
19:12
Slavko Midzor/PIXSELL
VOYO logo

Hrvatska u utorak od 15 sati u Hamburgu protiv Albanije igra utakmicu drugog kola Europskog nogometnog prvenstva.

Image
SKIJAŠI POSTALI NOGOMETAŠI /

Slovenac koji je šokirao Hrvatsku: 'Vi ste frontmeni uspjeha, ali protiv Albanije vam neće biti lako'

Image
SKIJAŠI POSTALI NOGOMETAŠI /

Slovenac koji je šokirao Hrvatsku: 'Vi ste frontmeni uspjeha, ali protiv Albanije vam neće biti lako'

Vatreni su trening odradili u svojoj bazi u Neuruppinu kako bi iza zatvorenih vrata izbrusili taktiku za možda i ključni ogled protiv Albanije. Običaj je posljednji trening prije utakmice odraditi na stadionu na kojem se igra utakmica, no izbornik Zlatko Dalić se odlučio za mir svog kampa kako bi daleko od očiju 'špijuna' uvježbao momčad za utakmicu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Od 20 sati izbornik je uz Ivana Perišića najavio dvoboj s Albancima.

"Znali smo da će ova utakmica biti važna prije turnira, želimo proći skupinu, pozitivni smo, nismo obeshrabreni nakon Španjolske. Znamo da moramo biti bolji nego prvu utakmicu, zadovoljni smo sa svime, pripremili smo se, odradili što treba. Znate da je Vlašić otpao, dogodio mu se drugi problem, ostali su zdravi", započeo je Dalić, dok je Perišić dodao:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Osjećam se super i jedva čekam utakmicu da ispravimo sve ovo što je bilo loše u prvoj utakmici."

Izbornik je najavio promjene.

"Znamo da nam je cilj pobjeda, bit ćemo ofenzivnii, želimo biti bolji. I protiv Španjolske smo imali posjed, imali više šansi, ali sad moramo biti još bolji. BIt će promjena u sastavu, to ćemo još odlučiti."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Perišić je dobio pitanje znači li to što je na presici da će krenuti od prve minute

"To što sam ovdje, ne mora značiti da ću krenuti protiv Albanije. Ovo je dogovoreno davnih dana", rekao je Ivan pa se dotaknuo Albanije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Trkački su moćni i fanatični, ginut će na terenu od prve do zadnje minute, ako im ne uzvratimo na taj način, bit će teško. Od prve minute full gas i idemo po tri boda."

Trebat će svakako strpljenja.

"Bit će važno biti strpljiv, ali moramo krenuti drugačije nego protiv Španjolske. Vidjet ćemo kako će ići tijek utakmice, ako ne bude kako planiramo, imamo dosta momaka koji će čekati priliku na klupi, želimo ispraviti sve loše stvari"; dodao je Perišić.

Hrvatsku su mnogi već otpisali.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sigurno da nije bilo lijepo izgubiti prvu utakmicu i da osjećaj nije bio dobar. Nas nikad nisu pratili na najbolji mogući način, uvijek smo mi bili ti koje se stavljalo na začelje i nije se u nas vjerovalo, a mi smo u šest godina osvojili tri medalje. Ne znam tko je to uz Francusku napravio i ja uvijek kažem da Hrvatska zaslužuje puno veći respekt. Mi imamo tri medalje, a Engleska jednu u 58 godina. Oni su zlatni, a mi ne vrijedimo. Mi smo mali, ali smo hrabri i borbeni, a dokaz je 100.000 Hrvata u Berlinu. Naši rezultati pokazuju da smo bolji nego što nas se doživljava", rekao je Dalić.

"Mi smo sve postigli zbog hijerarhije i zbog kvalitete naših igrača. Tako je uvijek bilo i tako je i sad i meni i starim igračima je to jako važno. Tu smo besprijekorni. Meni je to važno i igračima je to važno."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dobio je Dalić i pitanje o Petkoviću.

"Razgovarao sam i ja s Brunom, sve je riješeno i to ne treba više spominjati. A sutra ćete vidjeti hoće li Bruno početi ili ne. Nepotrebno se stvaraju tenzije, one nisu potrebne. Ja samo želim mir i lijepu atmosferu, koju imamo i nema potrebe da je potencirate. Hijerarhija se zna, red se zna i tako će biti i dalje."

Atmosfera u Hamburgu će biti sjajna.

"Ovo mi je jedan od najdražih stadiona u Bundesligi bio. Ima ovdje dosta naših ljudi, ima dosta Albanaca i mi ćemo dati sve od sebe", rekao je Perišić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo