PROGOVORIO I O VLAŠIĆU / Dalić otkrio kada će se priključiti Modrić; Kramarić: 'Mnogi ne znaju neke detalje'

Izbornik Zlatko Dalić i napadač Andrej Kramarić najavili su dvoboj protiv Sjeverne Makedonije u ponedjeljak

2.6.2024.
15:34
VOYO logo

Hrvatska nogometna reprezentacija u ponedjeljak od 19 sati na Rujevici igra prvu provjeru uoči Europskog prvenstva u Njemačkoj, a protivnik je Sjeverna Makedonija.

Image
DOBIO I POZIV NA EURO /

Plenković posjetio Vatrene, Gvardiol i Livaković mu uručili darove, Dalić mu dao obećanje

Image
DOBIO I POZIV NA EURO /

Plenković posjetio Vatrene, Gvardiol i Livaković mu uručili darove, Dalić mu dao obećanje

U toj utakmici izbornik Zlatko Dalić sigurno ne može računati na novog europskog prvaka Luku Modrića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dalić je danas najavio taj dvoboj, a uz njega na konferenciji za medije bio je i napadač Andrej Kramarić.

Za početak tema je bila Liga prvaka i Modrićev šesti naslov u tom natjecanju, a prvi je riječ dobio napadač Vatrenih.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Inspiracija za sve nas. To što on radi je neopisivo. Mislim da će sve nas jako puno naučiti i već nas je naučio, pogotovo nas starije, tjera nas da ne odustanemo. Prije par dana sam pročitao njegovu možda i najbolju izjavu, on uživa u nogometu i voli nogomet. To te održava spremnim, zdravim i željnim daljnjeg dokazivanja i pobjeda", rekao je Kramarić koji je potom dobio pitanje koliko je zadovoljan dosadašnjim dijelom priprema u Rijeci:

"Sve je super. Svaki trening je odrađen na vrhunskom nivou. Svi smo živi, zdravi i veseli. Znamo što nas sutra čeka. Svaka utakmica je dodatno dokazivanje i spremni smo."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

Osvrnuo se i na svoju sezonu u Hoffenheimu.

"Mnogi ne znaju neke unutarnje detalje mog kluba, ali nećemo o tome. Sve je super i pozitivno, psihički i fizički sam spreman. Nema nikakvih posljedica ove sezone, osjećam se kao da je tek početak i maksimalno sam motiviran i željan."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Utakmica protiv Sjeverne Makedonije…

"Iz perspektive igrača moramo odraditi to maksimalno pošteno i koncentrirano. Svaki trening i svaka utakmica je novo dokazivanje. Najbitnije je ostati zdrav za ono najvažnije što nas čeka."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dobio Andrej i pitanje vidi li se kao Luka na terenu s 39…

"Iskreno, ne volim odgovarati na takva pitanja jer ne želim zacoprati stvari. Mogu se zamisliti, ali pitanje je hoće li mi tijelo to izdržati. Psihički se osjećam odlično, ne bih si dao godine koje imam trenutno. Željan sam i motiviran, to se ništa nije promijenilo. Možda kad znaš da ti se bliži karijera kraju postaješ još motiviraniji. Samo da Bog da zdravlja za noge i glavu, vidjet ćemo dokle će sve to skupa ići", zaključio je Kramarić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Potom je riječ dobio izbornik, koji se za početak dotaknuo Modrića.

"Čestitam mu na šestom trofeju. On dolazi u utorak ujutro i jedva čekam da dođe da mu poklonimo tortu. Nema bolje stvari nego da nas Luka s takvim motivom i inspiracijom dovede na Euro. On je primjer svima za to koliko je potrebno volje i rada da se naprave velike stvari. To je najbolji igrač u povijesti hrvatskog nogometa. Nemam što dodati, sve je o njemu rečeno. Real je otpisao svoju djecu, Casillasa, Ramosa, a njega ne. To puno govori."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

Potom se osvrnuo na utakmicu protiv Sjeverne Makedonije koja nas čeka u ponedjeljak.

"Odradili smo pet treninga i nemam nikakvu primjedbu. Igrači jako dobro rade i puni su motiva, svaki trening je sve bolji. Respekt našem protivniku Sjevernoj Makedoniji, mi smo zamislili to kao predutakmicu. Više gledamo prema Albaniji i na koji bismo način igrali tu utakmicu, s više napadača i ofenzivnije nego protiv Italije i Španjolske. Šansu će dobiti 16 igrača, neki će odmoriti, a Vlašić neće ni igrati jer ne želimo ulaziti u rizik iako je u dobrom stanju. Perišić će igrati sat vremena, jako dobro trenira, ali moramo ga vidjeti u utakmicama. To želi i on sam. U ponedjeljak se priključuju Brozović i Pašalić, a u utorak smo kompletni i fokusiramo se na Portugal."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mateo Kovačić će odigrati 100. utakmicu za Vatrene.

"Kovačiću je stota utakmica, velika stvar. Imat će i on šansu za 100. nastup, to je nešto okvirno."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Potom se osvrnuo na stanje s Nikolom Vlašićem.

"Zadnji rok nam je 7. lipnja, neka tako ostane, volio bih da ostane s nama. Puno se priča, može ovaj ili onaj, ali želim imati momčad s kojom sam prošao kvalifikacije, imati to zajedništvo. Sve što smo napravili, bilo je zbog toga. Želim da je Vlašić s nama, treba nam ta kohezija, teško je dovesti nekoga na Euro koji nikada nije bio s nama. Nitko nije kvalitetom se toliko nametnuo da bi to napravio. Gledam i zasluge i zajedništvo, vjerujem da će Nikola biti dobar, da neću mijenjati svoju odluku."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za kraj je izbornik komentirao tko je sve pogodio rezultat finala Lige prvaka.

"Pletikosa, Stanišić, Mario Pašalić telefonom i ja smo pogodili rezultat finala Lige prvaka. Nešto smo zaradili, to ćemo potrošiti, ha, ha. Prije Rusije smo Kramarić i ja nešto dobili, ali smo onda platili i više potrošili."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Bellator Dublin
Gledaj uživo 22.lipnja od 20 sati
VOYO logo