EP: / Prva pobeda Srbije

Rukometna reprezentacija Srbije plasirala se u drugu fazu EP pobedom nad Ukrajinom 25:23

6.12.2012.
20:06
VOYO logo

Ženska rukometna reprezentacija Srbije ostvarila je prvu pobedu na Evropskom prvenstvu pošto je u Beogradu, u meču drugog kola A grupe, savladala selekciju Ukrajine rezultatom 25:23 (14:10).

Ovim trijumfom Srbije je obezbedila plasman u drugi krug, a u poslednjem kolu takmičenja po grupama sastaće se sa Češkom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Utakmicu su obeležile brojne greške na obe strane i pomalo bizarna situacija u finišu prvog dela, kada se ukrajinski selektor posvađao sa sudijama i omogućio našoj selekciji da se odmakne do ključne prednosti.

Kada je na pet minuta do kraja meča naša selekcija ponovo stekla četiri gola razlike, bilo je jasno da će zabeležiti pobedu koja je vodi u drugu fazu takmičenja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ipak, koliko je utisak posle meča sa Norveškom bio pozitivan uprkos porazu, toliko posle ove pobede deluje da će za borbu za sam vrh Srbija morati mnogo bolje.

Najefikasnije u našem timu bile su Popović i Damnjanović sa po pet golova, dok je Lekić postigla četiri, ali najveće zasluge za pobedu ipak idu na račun golmana Katarine Tomašević koja je izabrana za igračicu utakmice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kod Ukrajinki je najbolja bila Managarova sa sedam golova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo