Startao RWE-ov GO & SEE Tour / Električnim vozilima po Europi

Image

Jedna od najvećih energetskih kompanija u Europi, RWE, krenula je ovog tjedna s turnejom pod nazivom „GO and SEE Tour“ kojoj je cilj u 14 dana kroz sedam europskih zemalja promovirati koncept e-mobilnosti, zelene energije, održivog razvoja i energetske učinkovitosti

8.7.2015.
18:24
VOYO logo

Turneja je startala u Ljubljani vožnjom električnih i hibridnih automobila, nastavila se u Zagrebu a do 19. srpnja na putovanju dugačkom 3000 kilometara posjetit će još i Budimpeštu, Košice, Varšavu, Prag i Essen. Tijekom trajanja turneje RWE-ovi električni automobili prijeći će 3000 kilometara i proći kroz sedam europskih zemalja – Sloveniju, Hrvatsku, Mađarsku, Slovačku, Poljsku, Češku i Njemačku. Hrvatska postaja bila je u zagrebačkom Tehničkom muzeju.

Riječ je o projektu koji RWE provodi drugu godinu za redom, a realizira se kroz vožnju električnim i hibridnim automobilima kroz europske prijestolnice i inovativne gradove promovirajući projekte fokusirane na  održivi razvoj i energetsku učinkovitost. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“E-mobilnost napreduje i svakodnevno mijenja naš svijet i naš odnos spram zaštite okoliša i učinkovite uporabe energije. Stoga smo ponosni na „GO and SEE tour“”, koji je svojevrsni Tour de France e-mobilnosti. Turneja je startala danas u Ljubljani koji je proglašen glavnim Zelenim gradom Europe 2016.“, izjavio je Karl Kraus, glavni izvršni direktor Grupe RWE za jugoistočnu Europu. 

RWE Grupa u Europi ima jednu od najvećih mreža javnih i privatnih punionica za električne automobile koja broji više od 4250 pametnih punionica. Grupa intenzivno širi mrežu, a samo u posljednjoj godini otvorila je 1000 novih punionica za električne automobile. Od 2012., RWE je suosnivač zajedničkog pothvata Hubject, koji spaja infrastrukturu za punjenje električnih automobila diljem Europe i tako omogućuje lakši pristup punionicama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo