NA USLUZI VATIKANU / Električni papamobil

Image
Foto: renault

Tvrtka Renault Vatikanu je uručila dva u potpunosti električna vozila, posebno izrađena za potrebe mobilnosti Pape dok ih Carlos Ghosn, predsjednik-generalni direktor grupe Renault, osobno uručio vozila Benediktu XVI.

20.9.2012.
12:00
renault
VOYO logo

Prvo vozilo, predviđeno za kretanje Pape u njegovoj ljetnoj rezidenciji, bijele je boje i ukrašeno papinskim grbom na vratima. Vozilo je ekološka i dugotrajna verzija papamobila. Model je izrađen na osnovi vozila Kangoo Maxi Z.E, dug je 4,6 m i širok 1,8 m. Opremljen je električnim motorom od 44 kW (60 KS) i litij-ionskom baterijom koja mu omogućuje prosječnu autonomiju od 170 km (u mješovitoj vožnji prema normi NEDC).

Drugi model dizajnom je vrlo sličan prvom vozilu, plave je boje s bijelom i žutom trakom sa strane. Namijenjen je žandarmeriji Vatikana za pružanje zaštite Papi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ova dva vozila prerađena su u suradnji s francuskim dizajnerom karoserija, tvrtkom Gruau. Ove ekskluzivne prilagođene verzije imaju četiri sjedala od kojih su dva zasebna stražnja posebno sudobna.

Nude i ostala posebna rješenja poput krovnog otvora, bočnih stražnjih stakala koja se mogu ukloniti, stražnjih vrata koja se otvaraju u oba smjera te električno podesivih preklopivih pragova za olakšan pristup u unutrašnjost vozila.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: renault

Na ovaj način tvrtka Renault, svojim iskustvom kao proizvođač automobila i kao vodeći proizvođač u sektoru električnih vozila, stoji na usluzi trendu održivog razvoja Vatikana. Papa, koji je često posebnu pažnju pridavao temama koje se tiču okoliša, više puta je naglasio potrebu za održivim razvojem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo