MLADI TOMISLAV / Ekskluzivno u RTL-u Danas: Purger - ljubimac Torcide

U sve većem fokusu bijelih, ali i nogometne javnosti je Tomislav Kiš, nova velika nada Hajduka. Zašto zbog njega žali Zdravko Mamić?

9.11.2012.
19:43
VOYO logo

S loptom zna gotovo sve. Shvaćaju to polako i njegovi protivnici. Tako je TomislavKiš, 18-godišnjak iz zagrebačke Dubrave, s mladom reprezentacijom Azerbejdžanu nedavno utrpao pet komada, upisao prvijenac kod Miše Krstičevića i postao idol Torcide. Vrijeme uživanja i otkrivanja slave.

"Ovaj tjedan mi je stvarno bio tjedan iz snova, tako reći. Evo, svaki dan novinari, stalno nešto. Moram priznati da nije baš lako", kaže Tomislav.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

E da, tako je to kad na istoj utakmici zabija lijevom, pa desnom, izbori jedanaesterac i asistira milimetarski precizno. Nije Mamiću bilo lako dok je to gledao, jer Kiš je bio u njegovim rukama. Tri godine proveo je u Dinamu gdje su ga označili kao neperspektivnog.

"Prvu godinu sam igrao nešto, druge dvije baš i nisam. Jednom sam ušao u auto i rekao sam tati da ne želim više trenirati nogomet. Rekao sam da želim ići."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I otišao je. U Hajduk gdje se izborio za status najveće nade hrvatskog nogometa. Uz Halilovića i Kovačića iz Dinama, ili Hajdukova Nikole Vlašića, iz već poznate sportske loze. Kiš u svemu ima motiv više - Mamiću i ljudima u Dinamu pokazati da su pogriješili.

"Ali meni nije cilj nekom se inatiti", kaže Kiš, no svejedno već najavljuje da bi dani Dinamove dominacije vrlo brzo mogli doći kraju. "Mlada smo momčad, pokazali smo u dosta utakmica da vrijedimo i mislim da bi za godinu dvije mogli ići po naslov."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S Kišem kao predvodnikom nove Hajdukove generacije koja misli ozbiljno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo