puni samopouzdanja / 'Ekipa nikad nije bila jača': Hrvatski mladi skijaši zauzimaju sve bolje pozicije u Svjetskom kupu

Danas su odradili i prvi trening na Sljemenu ususret novom izdanju Snježne Kraljice

26.12.2018.
20:10
VOYO logo

Odlično raspoloženi i puni samopouzdanja, hrvatski skijaši odradili su prvi trening na Sljemenu. Dobro je počela ova sezona, bodovi u svjetskom kupu više nisu velika vijest već za njih još jedan dan u uredu, a sedmim mjestom u slalomu Madonna di Campiglio, Istok Rodeš najavio je velike stvari za Snježnju kraljicu.

"Sigurno da sam u dobroj formi, da mogu odskijat dobro. Idemo dalje sve po planu, ostat na zemlji, nikakvu euforiju dizat, skromno i probat odradit to kak se spada. Već duže na treningu osjetim da mogu samo kažem na utrkama su mi neke stvari malo štekale, ali ne osjećam kao da ja nisam dio toga", tvrdi Rodeš.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Ove godine smo kao ekipa jači'

Bodovi iz Italije donio je i Matej Vidović, dok je Filip Zubčić bio dobar u veleslalom u Val d'Iseru, ali apetiti su puno veći. "Solidno je bilo ono 13. mjesto, ali sam iskreno dosta više očekivao od početka sezone, pa najava za Sljeme je dobra, evo dečki su pokazali sada u Madoni da smo stvarno jaka ekipa u slalomu. Polako bi se htio vratiti u slalomu u 30 da osvajam bodove", tvrdi Zubčić.

"Dobro je krenulo, cijela ekipa. Mislim da smo ove godine kao ekipa jači, svi se bolje skijamo i onda na neki način jedni druge dižemo i potegnemo malo da ide više to", tvrdi Vidović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A da bi išlo više od ove se sezone brine i Ivica Kostelić. Fokus mu je sada u potpunosti na reprezentaciji. I dojmovi su itekako dobri. "Mislim da mogu puno. Gledajte, sasvim sigurno da ako netko može biti među prvih deset tja može biti i na postolju, a imamo odličnu slalomsku ekipu i možemo sasvim slobodno reći da nam je cilj da svi ti momci iz te prve naše ekipe dakle njih četvorica da svi ove sezone osvoje bodove u slalomu u svjetskom kupu", kazao je Kostelić.

Spremni za Sljeme

A tu četvorku zatvara Elias Kolega koji je vodeći u Europskom Kupu. Ženski dio ekipe na Sljemenu predstavljat će Andrea Komšić koja već tri godine svoje skijanje usavršava u Americi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Na Sljemenu nisam skijala već jako dugo, ali znači jako puno za mene što sam ovdje i ovo je defitinitivno domaća utrka i atmosfera, publika, to je drugačije, nešto drugačije. Trebam malo kondicijske spremen dignut, ali po meni će ovo sve u svemu biti jako dobro", smatra Komšić.

"Slalomska ekipa je u ovom trenutku, izuzevši ona vremena kada je Ivica bio na vrhu, najjača što je ikad bila. Istok je napravio pravu malu senzaciju ovim sedmim mjestom u Madonna di Campiglio, ja sam vodeći u europskom kupu, super se osjećam i nadam se da ćemo razveseliti gledatelje ove godine", kazao je Kolega. Sljeme je ionako puno puta donijelo senzacionalne priče, zašto ne bi nova bila s mladim nadam u glavnim ulogama. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Uživo 11. svibnja
VOYO logo