POVRATAK KRALJA / Eduardo s dva pogotka presudio Cardiffu

Hrvatski napadač Arsenala načeo je mrežu drugoligaša u 20. minuti, a poentirao je i iz penala u 60.

16.2.2009.
21:29
VOYO logo

Eduardo da Silva vratio se na nogometne terene na najbolji mogući način! Nakon uspješnog povratka u kockasti dres, kada je asistirao Niki Kranjčaru za drugi pogodak protiv Rumunjske, hrvatski nogometaš postigao je dva pogotka za Arsenal protiv Cardiffa u 4. kolu FA Cupa.

Nakon godinu dana izbivanja iz prve momčadi "topnika" zbog ozljede noge, odnosno brutalnog starta braniča Birminghama Martina Taylora 23. veljače, hrvatski napadač započeo je utakmicu u prvoj postavi Arsenala. I zablistao!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Eduardo je postigao prvi pogodak već u 20 minuti. Lijepo je smirio loptu i proigrao Velu na lijevoj strani te utrčao u kazneni prostor i sa nekih 7 metara pogodio bliži kut vratara Cardiffa za veliko slavlje kompletnog Arsenala i gledatelja diljem svijeta koji prate karijeru hrvatskog nogometaša.

Na 2-0 glavom je povisio Danac Nicklas Bendtner u 34. minuti nakon ubacivanja Nasrija iz kornera. Isti igrač mogao je povisiti rezultat pred kraj prvog poluvremena, no praznu mrežu drugoligaša promašio je sa svega nekoliko metara pokazujući koliko je napadu Arsenala nedostajao naš Dudu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U nastavku kratkotrajno zatišje pred buru. Igrala se 60. minuta. Na scenu ponovno dolazi Eduardo. Prihvatio je loptu u kaznenom prostoru i gradio se kako bi uputio udarac prema golu, ali tada ga ruši obrambeni igrač gostiju. Sudac pokazuje na bijelu točku. Sam izvođač bio je Dudu koji ne propušta takvu prigodu.

U 67. minuti menadžer Wenger vadi Eduarda iz igre uz gromoglasan pljesak navijača na Emirates stadionu. U igru ulazi Van Persie koji u 89. minuti postavlja konačnih 4-0.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo