Džajić: Nema velikih obećanja (VIDEO)

Budući predsednik crveno-belih poručio da novu upravu kluba od prvog dana čeka naporan i odgovoran posao

17.12.2012.
18:54
VOYO logo

Novi-stari predsednik Crvene zvezde čeka još samo ozvaničenje izborne odluke, odnosno zatvaranje birališta i sednicu Skupštine kluba pa da preuzme funkciju sa koje je otišao u jesen 2004. godine.

Dragan Džajić je odlučio da ne izlazi na glasačko mesto, pošto smatra neprikladnim i suvišnim da glasa za samog sebe u situaciji kada i nema protivkandidata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

On je prepustio članovima kluba iz Ljutice Bogdana da izlaskom na izbore iskažu svoje poverenje i promovišu ga u novog-starog predsednika, što će zvanično biti potvrđeno u subotu, 22. decembra.

- To je procedura koja je bila na snazi i na prošlim izborima. Kada se završi izborni proces očekuje nas veoma naporan posao - podvukao je na početku razgovora za Novosti Dragan Džajić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Od odlaska sa Marakane do povratka u klub kojem je poklonio ceo život mnogo toga se promenilo. Svestan je toga i novi prvi čovek posrnulog giganta iz Ljutice Bogdana.

- Napravio sam dugu pauzu od osam godina, ali sam za to vreme često bio tu i pažljivo pratio zbivanja. Kada je Zvezda u pitanju ništa vezano za nju mi nije nepoznato, ni način funkcionisanja, ni problemi... Neću reći ništa novo ako kažem da je situacija teška, daleko teža nego što je bila tada. Oporavak Crvene zvezde će trajati dugo i moraćemo da uradimo sve da period do ozdravljenja kluba skratimo što je više moguće - kazao je on.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Konkretni potezi nisu nešto o čemu je Džajić želeo da govori.

- Ne bih sada o detaljima. Jasno je da su nam neophodna nova rešenja. Nisam iz te priče da dajem neka velika obećanja, ono što je u ovom trenutku najvažnije je da svi maksimalno radimo na ovom odgovornom i ozbiljnom poslu - zaključio je Džajić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Čović: Zvezda pred novim početkom

Član radne grupe Crvene zvezde Nebojša Čović rekao je da predsednički izbori predstavljaju novi početak u tom fudbalskom klubu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

- Mislim da je ovo novi početak u smislu nešto drugačije koncepcije rada fudbalskog kluba Crvena zvezda koji bi trebalo da bude glavna osovina celog Sportskog društva - kazao je Čović novinarima na stadionu Crvene zvezde.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

On je naveo da čelne ljude kluba čeka dosta posla do kraja godine.

- Posle izbora za predsednika, sledi održavanje Skupštine 22. decembra. Nakon toga biraće se Upravni odbor, a zatim ćemo na toj Skupštini, verujem već i na prvoj sednici UO, imati koncepciju za sve ono što bi trebalo da se radi u sledećoj godini - naveo je Čović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo