Sudac uništio finale / Dva legendarna vratara: 'Sudac je oštetio Hrvatsku, nije znao što radi, ono ne može biti jedanaesterac!'

Image
Foto: Vijesti.hr

'Ovo je čista pogreška suca, cijeli svijet ju je vidio'

16.7.2018.
12:30
Vijesti.hr
VOYO logo

Nakon velikog finala SP-a u kojem je Francuska pobijedila Hrvatsku 4-2 Peter Schmeichel, legendarni danski vratar,komentirao je igru naših Vatrenih te rekao kako je utakmica bila dostojna finala Svjetskog kupa. Osvrnuo se i na suđenje argentinskog suca Pitane koji je, prema njemu, zakinuo Hrvatsku. 

Kaže kako pobjeda Francuske nije bila baš čista. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Hrvatska je krenula jako dobro, bila je puno bolja momčad tijekom cijelog prvog poluvremena, Francuska je igrala loše, bila je nervozna, a onda se kod 1-1 pojavio taj sudac. Nestor Pitana, a rekao sam i prije da sam nezadovoljan njegovim suđenjem jer je pristran, koristio se VAR-om za situaciju koja po meni nikako ne može biti penal. I uništio je utakmicu. A pogledajte samo koliko mu je dugo trebalo da provjeri na VAR-u je li doista bio penal, nekoliko se puta vraćao, gledao, a to samo govori da je bio u nedoumici. On ustvari ne misli da je to penal, no nema pojma što da radi", rekao je Schmeichel.

Dodao je i da je to bio najvažniji trenutak na utakmici te kako je zbog tog penala Francuska pobijedila. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Poveli su 2-1, otišli na odmor s prednosti, a Hrvatska se već vraćala na 1-1 i nemojmo zaboraviti da su Hrvati bili jako umorni. Ali za mene je ta odluka ludost, ako je to penal, onda možemo imati 20 penala na svakoj utakmici. Pa što je Perišić mogao napraviti?! Nije ni vidio loptu, sigurno nije igrao namjerno rukom. Ovo je čista pogreška suca, cijeli svijet ju je vidio", kazao je Schmeichel te zaključio kako je sudac uništio finale. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sličnog je mišljenja i još jedan legendarni vratar, doduše ovaj još nije objesio rukavice o klin. 

Radi se Ikeru Casillasu, bivšem vrataru i kapetanu Real Madrida i suigraču našeg Luke Modrića. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Generalno se slaže kako je Hrvatska debelo oštećena u finalu, ali najviše primjedbi imao je na VAR tehnologiju. 

"Iskreno, ja korištenje VAR-a i ne razumijem dobro. Francuska je zabila iz slobodnjaka kojem nije prethodio prekršaj. I nikom ništa", rekao je Casillas o trenutku koji je odredio daljnji tijek utakmice. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Druga primjedba bila je vezana uz dosuđeni jedanaesterac zbog Perišićeve ruke nakon kojeg je Francuska drugi put došla u vodstvo. 

"Još jedna pogreška! Pa nije Perišić mogao maknuti ruku nikako. Matuidi je pokušao udariti loptu glavom, promašio loptu i ona je pogodila Perišića u ruku. Moje mišljenje je da to ne može biti penal."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U 13 sati budite uz RTL kada ćemo UŽIVO prenositi spektakularni doček hrvatskih šampiona u Zagrebu. Cijela Hrvatska bit će na Trgu bana Jelačića, a naši reporteri pratit će svaki trenutak dočeka, od vožnje reprezentativaca u otvorenim autobusima kroz glavni grad do dolaska na Trg gdje ih dočekati tisuće navijača uz pjesme Zaprešić Boysa i Mladena Grdovića. Emisiju će voditi Ana Brdarić Boljat i Ivan Vrdoljak koji će s RTL-ovim sportskim urednicima Markom Vargekom i Filipom Brkićem razgovarati o povijesnom uspjehu hrvatskog nogometa. Emisiju uređuju Borna Keserović i Antonio Vuksanović. Gosti emisije će biti Nikola Jurčević, Marko Naletilić i Ankica Mamić.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo

Još iz rubrike