OGLAS

DOMINIK ETLINGER PAO NA DOPING TESTU: / Suspendiran je i protiv njega je pokrenut stegovni postupak

Image

Otvoren je B uzorak, ali je i njegova analiza potvrdila analizu uzorka A, odnosno utvrđen je metabolit zabranjene tvari GW1516

3.3.2021.
10:11
VOYO logo

Hrvatski hrvač Dominik Etlinger suspendiran je privremeno i protiv njega je pokrenut stegovni postupak zbog dopinga, priopćio je u srijedu Hrvastki zavod za javno zdravstvo.

Naime, na prvenstvu Hrvatske u hrvanju, održanom u Gospiću 17. listopada 2020., Služba za antidoping Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo (HZJZ) provodila je dopinško testiranje te je prikupljen i uzorak urina sportaša Dominika Etlingera.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Image

Dominik Etlinger

Uzorak urina analiziran je u akreditiranom laboratoriju u Seibersdorfu (Austrija). Analizom uzorka A utvrđena je prisutnost metabolita zabranjene tvari GW1516 koja se nalazi u kategoriji S4.5.1 Modulatori metabolizma (S4. HORMONI I MODULATORI METABOLIZMA) Popisa zabranjenih sredstava. Služba za antidoping je 17. studenog 2020. obavijestila sportaša o nepovoljnom analitičkom nalazu, navodi se u priopćenju.

B uzorak potvrdio rezultat

Kako je otkrivena tvar kvalificirana kao nespecificirana tvar prema Popisu zabranjenih sredstava 2020., sportašu je određena privremena suspenzija od dana 17. studenog 2020. Služba za antidoping je 30. studenog 2020. zaprimila zahtjev sportaša za otvaranjem i analizom B uzorka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uz prisutnost sportaša, putem video – linka, 28. siječnja 2021. otvoren je B uzorak, ali je i njegova analiza potvrdila analizu uzorka A, odnosno utvrđen je metabolit zabranjene tvari GW1516.

Stoga je Služba za antidoping podnijela prijedlog za pokretanje stegovnog postupka protiv Etlingera zbog kršenja odredbe 2.1 Pravilnika za borbu protiv dopinga, dodaje se u priopćenju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Cijena strasti
Brak na prvu
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Brak na prvu Australija
default_cta
Zlatni dečko
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Svemirci s gornjeg kata
Dosje Jarak
default_cta
Obiteljske tajne
Plaćenici
Mali princ
VOYO logo