obranili naslov prvaka / Dominacija braće Sinković: Na europskom prvenstvu u Luzernu osvojili još jednu zlatnu medalju

Image
Foto: AP Images

Braća Sinković su na dominantan način obranili naslov europskih prvaka

2.6.2019.
11:26
AP Images
VOYO logo

Braća Martin i Valent Sinković osvojili su zlatnu medalju u dvojcu bez kormilara na Europskom veslačkom prvenstvu u švicarskom Luzernu, dok su Luka Radonić kod lakih samaca i Damir Martin u samcu ostali bez medalje.  

Braća Sinković su na dominantan način obranili naslov europskih prvaka, a ukupno sada imaju četiri zlata sa europskih prvenstava. Sinkovići su krenuli jako i već na 500 metara su imali više od dvije sekunde prednosti, a na pola staze su i povećali svoje vodstvo. Dokraja su Zagrepčani mirno kontrolirali utrku i prvi prošli ciljem u vremenu od 6:22.460 minuta ispred Rumunja (6.24.530) i Španjolaca (6:26.310).   

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dvostruki europski prvak Damir Martin je u finalu samaca zauzeo peto mjesto s vremenom od 6.55.590 minuta. Europsko zlato osvojio je Nijemac Ziedler s vremenom od 6:47.320. Martin je malo sporije započeo utrku i na 500 metara je bio tek šesti, na pola staze se probio na peto mjesto, a u završnici ipak nije imao snage približiti se vodećima. 

Luka Radonić je u finalu lakih samaca zauzeo četvrto mjesto s vremenom od 7:06.490 minuta. Prvak je Mađar Galambos, a Luka je za trećeplasiranim Talijanom Gorettijem zaostao više od četiri sekunde. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo