DINAMO BIJESAN NA HAJDUK / 'Dolazak u Split je jednak dolasku u koncentracijski logor'

Iako je bilo najavljeno da će na konferenciji za novinare o utakmici u Splitu govoriti samo direktor Dinama Tomislav Svetina, pojavio se i Zdravko Mamić koji nije birao riječi kritike na račun Hajduka.

24.3.2014.
10:26
VOYO logo

"Dolazak u Split posljednjih nekoliko sezona (otkako je tamo Marin Brbić i otkad klubom upravlja fantomska udruga "Naš Hajduk" i preko njih SDP) je jednak dolasku u koncentracijski logor. Čuva nas tisuću i nešto policajaca, ne mogu nigdje izaći, to radimao na vlastitu odgovornost", počeo je Zdravko Mamić.

"Ovo je četvrti put da sam napadnut tamo. Od šakom u glavu mučki s leđa, te nogom u leđa do ovog prekjučer. Kako se delegacija našla u sedam redova po 3 kata? Sjedimo na pomoćnim sjedalima, 50 cm od navijača. Ja sam 90 minuta gledao u leđa kamermana koji je slavio kao najveći torcidaš", opisao je izvršni predsjednik Dinama atmosferu na Poljudu.

Mamić je u jednom trenutku protestirao sucu na jednu odluku i svi se sručili na njega.

"Najglasniji je bio crveni orijunaš sa Visa, Ljubo Pavasović. Kad je Halilović zabio drugi gol, krenuo sam prema Bijelom salonu gdje se uvijek okupljamo, ali utrčava Ivo Bego koji me hoće udariti. Utrčava policija i dere se 'evakuacija', mene iznose, ali netko me udara u glavu pa sam čak na trenutak izgubio svijest kako je jak udarac bio!", nastavio je Maminjo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

"Čak se nisam imao pravo obraniti. Što da sam ja nokautirao tog čovjeka? Presudili bi mi odmah.
Nitko nas poslije nije potražio da bi se ispričao. Hajduk ne može više podnijeti Dinamove uspjehe i svoje neuspjehe. Sad ćemo ih pozdravljati s give me nine jer smo im toliko golova zabili u 3 utakmice. Nikada nismo ovako dominirali, kao prije dva dana, rastočili smo ih na proste faktore. To je klasična njihova venecijanska nemoć i zamjena teza. I dok sam ja u klubu, ljudi iz Hajduka će imati status kakav zaslužuju, bez obzira na ovo u Splitu", zaključuje Mamić vruću poljudsku priču.

O bivšim igračima koji žele preuzeti klub nije želio previše pričati, ne zna o čemu će oni pričati na svojoj konferenciji za novinare, ali tvrdi da nije bio spin kada je rekao da odlazi.

"Ali sad kad čujemo ovo iz okruženja, sada poručujem da NIKAD neću otići iz Dinama. Samo me legalnim putevima iz kluba, na zahtjev klupskih organa, mogu maknuti. Privatizacija je jedini spas. A ako se Dinamo i izbaci iz Europe zbog rasizma, odgovarat će oni koji su to izvikivali i institucije koje su to omogućile", rekao je Mamić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Na kraju ipak nije izdržao i 'opelo' je po bivšim igračima Dinama koji žele preuzeti klub.

"To je kao da se vi sad ujedinite i hoćete preuzeti vaše redakcije. Njihov mozak je kao C vitamin, kad ga ubacite u vodu čujete samo "šššššššš". Ako se klub privatizira, onda mogu sudjelovati. I ono što nitko ne zna, njihov idejni začetnik je Zvonimir Boban", otkrio je gazda Dinama.

'Kad idemo na Poljud, to je kao da idemo u gulag'

Ni direktor kluba Tomislav Svetina nije bio ništa blaži prema Splićanima.

"Nitko nas nije ni dočekao, smjestili su nas na pomoćna sjedala uz zapadnu tribinu (tamo je malo starija Torcida). To je bilo 90 minuta nesmiljenog vrijeđanja. Đurašina su evakuirali požarnim stubama, a našeg Mirka Barišića su evakuirali u svlačionicu", rekao je Svetina.

"Kada Hajduk u Zagrebu zabije neregularan gol za 2:2 u 93. slave i nitko im ništa ne napravi, oni bez problema odu doma. Tumači se provokacijom uzdignuta ruka nakon gola. Onda imamo dva napada, prvo čovjeka koji se naziva legendom, a onda i čovjek sa zapadne tribine s leđa. I onda nam, nazovimo ga gospodin, Brbić zabrani dolazak na stadion", dodao je direktor kluba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Goran Stranzl/Pixsell

"Nismo smo u Dinamu već par puta razmišljali da uopće ne odemo tamo. Razmislit ćemo hoćemo li i mi njih pustiti. Jedina odgovornost je Hajdukova. Kako je to Zdravko ili bilo tko iz Dinama izazivao?", rekao je Svetina.

"Kada idemo na poljudski stadion to je kao da idemo u gulag, to je lov na nas. Taj odnos je na najnižoj mogućoj razini. Da se tako nešto dogodilo u Zagrebu, mi bismo se odmah idući dan ispričali. Sada čekamo ispriku Hajduka, a onda sankcije HNS-a!", zaključio je Svetina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo