Đuriću oduzet pasoš ili ne?

A dugovi se gomilaju

28.12.2012.
13:01
VOYO logo

Draganu Đuriću, predsedniku FK Partizan, vlasniku "Zekstra grupe" i Veterinarskog zavoda Zemun, policija je oduzela pasoš pre dva dana, saznaje Kurir.

To je urađeno, piše ovaj list, u sklopu istrage o "Agrobanci", zbog toga što njegove firme "Novitet", "Dunavka" i "Zekstra", koje posluju u okviru "Zekstra grupe", nisu vraćale kredite. Pored toga, pod istragom je privatizacija Veterinarskog zavoda Zemun, koji je Đurić kupio još pre sedam godina. Proveru ove firme zatražila je i Evropska unija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dragan Đurić je, međutim, za Kurir demantovao da mu je iko uzeo pasoš, kao i to da se računi "Zekstre" i Veterinarskog zavoda Zemun nalaze u blokadi.

- Računi se ne nalaze u blokadi, podaci su pogrešni. A što se pasoša tiče, pričate gluposti i sve same informacije koje nisu tačne - rekao je Đurić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema navodima lista Đuriću su juče na vrata Veterinarskog zavoda Zemun zakucali i sudski izvršitelji, kako bi mu zaplenili imovinu zbog zaostalog duga od tri miliona dinara.

Obećanje, ludom radovanje?

Na sastanku kom je prisustvovao Stanko Milošević, vlasnik preduzeća "Rastošnica promet", a kome prvi čovek Partizana duguje novac, posle obećanja da će novac biti vraćen postignut je dogovor da se zaplena pokretne imovine obustavi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

- Kolika je kamata? To ću rešiti u ponedeljak. A za sat, sat i po vremena na račun ću da ti uplatim glavnicu u iznosu od 800.000 dinara. Tebi ne trebaju slike, treba ti novac. Obećavam ti da ćeš ga do ponedeljka imati na računu. Pa ljudi, bre, sramota je i mene – navodno je Đurić pokušavao da ubedi prisutne da će ovaj put zaista isplatiti sve dospele troškove.

Dug je nastao kao posledica intervencije preduzeća "Rastošnica promet", koje je uložilo sredstva u sređivanje prostorija Veterinarskog zavoda koje je zahvatio požar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Poverilac Stanko Milošević ne veruje da će dobiti išta više od 100.000 dinara, koliko je juče u toku dana dospelo na njegov račun.

- Pa kako ja da znam da će sigurno da mi isplati novac? Ali dogovorili smo se da zastanemo s postupkom i sačekamo do ponedeljka. Ako se do tada ništa ne bude desilo, sledeći put dolazim sa sudskim izvršiteljem, koji će zapleniti popisane stvari - rekao je on.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo