Dokovic nakon velikog preokreta sredio kanadsku senzaciju

Novak Dokovic plasirao se u svoje 65. finale na ATP Touru i 29. finale na Masters 1000 seriji. Na putu do finala u Rimu stajao mu je Kanadanin Milos Raonic kojeg je svladao nakon velike trosatne borbe

17.5.2014.
17:55
VOYO logo

Nakon slavlja 2008. godine protiv Stanislasa Wawrinke i 2011. godine protiv Rafaela Nadala, Novak Dokovic pokusat ce doci do treceg naslova pobjednika Masters 1000 turnira u Rimu.

Dokovic je izgubio puno energije u polufinalu protiv Milosa Raonica koji je odigrao sjajan mec, medutim nije uspio iskoristiti prilike koje su mu se ponudile.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Drugi tenisac svijeta izvukao se u 13. igri drugog seta, a onda u trecem setu rano dosao do breaka nakon cega je imao kontrolu nad situacijom na terenu.

Raonic je odlicno odradio prva dva seta, prvi je dobio u tie-breaku sa 7:5 nakon sto se izvukao iz ranog zaostatka od 3:0. S odlicnom igrom nastavio je i u drugom setu, koji je takoder otisao u tie-break, a tu je Raonic pao nakon sto je poveo s 4:3. Dokovic je nakon toga nanizao cetiri poena, seriju produzio i na pocetak treceg seta te doveo Raonica u probleme.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rani break Dokovica potpuno je usmjerio mec na njegovu stranu, a jedinu priliku za povratak u mec Raonic je imao kod 2:1 kada je dosao do 30-40, ali drugi igrac svijeta se izvukao. Do kraja meca Dokovic je dominirao i s drugim breakom na servisu za ostanak u mecu Raonica, rijesio je pitanje prolaza u finale.

Prva nositeljica turnira i braniteljica naslova u Rimu Serena Williams plasirala se u finale ovogodisnjeg izdanja u kojem ce igrati protiv Talijanke Sare Errani.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Williams je nakon gotovo 100 minuta borbe slavila protiv Ane Ivanovic sa 6:1, 3:6, 6:1, cime je izborila priliku osvojiti treci WTA naslov sezone i 60. karijere! Bila su to dva lica Serene Williams u ovom susretu, no na njezinu srecu ono pravo je pokazivala u dva seta, prvom i trecem.

Williams je peti put u karijeri slavila protiv Ivanovic, no po prvi puta na turniru sa zemljanom podlogom. Amerikanka je manjih poteskoca imala u drugom setu u kojem se mucila s ubacajem prvog servisa (43 posto), sto je Ivanovic iskoristila za dva breaka i odlazak u treci set. No cim je krenuo odlucujuci set Williams je munjevito povela 5:0, a potom vlastitim servisom okoncala susret.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, ranije je finale izborila domaca uzdanica Sara Errani, koja je u dva seta sa 6:3, 7:5 slavila protiv Jelene Jankovic. Williams i Errani su dosada igrale sest puta i svaki je put slavila americka tenisacica i to sa po 2:0 u setovima.

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo